Innovatie

Samen elke
dag innovatiever

ICS Groep is een familiebedrijf met een topsportmentaliteit. We willen samen winnen. Dit dwingt ons te trainen, te leren en te verbeteren. Elke dag weer. Het is nooit perfect, het kan altijd nog beter, slimmer of efficiënter. Samen elke dag beter, dat zit in ons DNA.

 

Innovatie

Samen
elke dag beter

Focus op het continu verbeteren van onze dienstverlening leidt tot innovatie. Slimme innovaties die de klantbeleving en medewerkerstevredenheid verhogen, een bijdrage leveren aan ons duurzaamheidsbeleid of besparingen in het contract opleveren. Hiervoor nemen wij het initiatief om samen met de ketenpartners op te trekken, om ieders kennis en kunde te vertalen naar gezamenlijke innovatieve business cases.

Operational Excellence
Hoe borgen wij continu de kwaliteit van onze dienstverlening?
1.
Operational Excellence
Implementatie
2.
Operational Excellence
Medewerkers
3.
Operational Excellence
Monitoren processen
4.
Operational Excellence
Communicatie
5.
Operational Excellence
Veiligheid
Swipe
Innovatie

Operational Excellence

Door onze focus op standaardisatie en digitalisering van het proces realiseren wij een stabiele kwaliteit van onze dienstverlening. Dit biedt ruimte om iedere dag opnieuw bezig te zijn met  continu verbeteren. Hieruit ontstaan innovaties; groot en klein. Van een nieuwe robot voor de schoonmaak tot het ontwikkelen van een logistiek plan samen met de ketenpartners om loopstromen te minimaliseren.

Zo ontwikkelden wij ook, met input van diverse klanten, de TU Eindhoven en software ontwikkelaar Wolfpack, een systeem dat op basis van data optimale facilitaire werkprocessen creëert: Optimize®.

Onze drie pijlers
voor
verbetering:
1.
Onze pijlers
Verhogen klanttevredenheid
2.
Onze pijlers
Verhogen medewerkerstevredenheid
3.
Onze pijlers
Verlagen kosten
Swipe
Innovatie

ICS Continu
Verbeterprogramma®

Slimmer en duurzamer werken is een voorwaarde om de continuïteit van onze onderneming te waarborgen. Daarom hebben wij het ICS Continu Verbeterprogramma (CVP) ontwikkeld. Een programma waarin wij primair sturen op processen waardoor het resultaat een logisch gevolg is. Het CVP is een denkwijze die gedragen wordt door de hele organisatie en waar medewerkers conform aan werken.

Het doel van het ICS Continu Verbeterprogramma is om van ICS een Lean organisatie te maken door gebruik te maken van de kennis uit de organisatie en operatie. Door het elimineren van verspillingen en het verbeteren van de werkplek creëren we zelfsturende teams en ster spelers waardoor onze medewerkers meer plezier krijgen in hun werk en kwalitatief beter werk kunnen leveren in minder tijd. Verbeteringen worden altijd getoetst aan onze drie pijlers.

ICS Continu verbeterprogramma®

Praktijkcases

ICS CVP®
Standaardisatie van werkprocessen
ICS CVP®
Optimalisatie looproutes
ICS CVP®
Specialistische opleiding op maat
ICS CVP®
Transparant verbeterplatform geïmplementeerd
Swipe

Meer informatie over onze praktijkcases?

Isabel van Dijk
Servicedesk
ICS WERELD

De innovatieve wereld van ICS

ICS aan het woord
"Bij bouwbedrijf Heijmans gaan we onderzoeken of datagestuurd werken kan leiden tot nog meer maatwerk en efficiency bij onze dienstverlening. De techniek hebben we klaarliggen, dus ik heb hoge verwachtingen hiervan"
Stefano De Palma
Operationeel Directeur Zuid