Duurzaamheid

Samen elke dag
duurzamer

Bij ICS zorgen we voor elkaar en voor onze planeet.

We zijn ons bewust van onze gezamenlijke en individuele verantwoordelijkheid voor een betere wereld en toekomst. Dat vinden we heel gewoon. We meten onze impact op het milieu en proberen deze zo klein mogelijk te maken door duurzame maatregelen te nemen en onze klanten duurzame oplossingen te bieden. Dit doen we op basis van 4 focusgebieden: CO2, Inkoop, Verspillingen en Mens.

 

Lees hier ons Jaarverslag Duurzaamheid 2023.

Duurzaamheid - CO2
Duurzaamheid - CO2
Duurzaamheid - CO2
Duurzaamheid - CO2
Duurzaamheid - CO2
Duurzaamheid - CO2
Duurzaamheid

CO2

CO2 is een broeikasgas dat ervoor zorgt dat de temperatuur op aarde stijgt. De gevolgen hiervan zien we bijna dagelijks in het nieuws en zijn steeds meer voelbaar. Samen zullen we ambitieuze plannen moeten maken en maatregelen moeten nemen om dit een halt toe te roepen. ICS draagt hier graag aan bij!

Bij ICS maken we namelijk gebruik van 100% groene stroom die opgewekt wordt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat al onze medewerkers zich bewust zijn van duurzaam rijgedrag, zowel zakelijk als privé. Sinds februari 2016 nemen onze medewerkers met een bedrijfsauto deel aan de e-driver challenge. Hierbij worden zij met trainingen en kennistesten gestimuleerd tot veiliger en duurzamer rijgedrag. Aansluitend hierop stimuleren wij de kantoormedewerkers om zoveel mogelijk thuis te werken.

Ook hebben wij een plan ontwikkeld om onze werkzaamheden zo efficiënt mogelijk in te richten door het inzetten van sensoren en andere databronnen: ‘Optimize’. Hiermee kunnen wij besparen op onze productiemiddelen en inzet van uren en tegelijkertijd de CO2-uitstoot beperken.

Duurzaamheid - inkoop
Duurzaamheid

Inkoop

Als bedrijf nemen wij ieder jaar veel producten en productiemiddelen af bij onze leveranciers. Omdat milieubewustzijn enorm belangrijk is voor ICS stellen wij de eis om milieubewust te werken ook aan onze partners. Wat de inkoop van producten betreft, wordt er dus absoluut niet alleen gekeken naar de meest aantrekkelijke prijs. We willen dat onze leveranciers zichtbaar duurzaam te werk gaan en zijn dan ook benieuwd naar hun duurzaamheidscertificaten en MVO-beleid. Op die manier gaan wij op weg naar ons doel om uitsluitend duurzaam in te kopen. Het streven is om dit doel in 2025 te hebben behaald.

Er zijn natuurlijk ook producten die meerdere jaren gebruikt worden, zoals machines. Door het verduurzamen van machines kan een grote slag worden geslagen. ICS investeert dan ook in de vervanging van al haar huidige machines. Wij hebben als doel om in 2025 alleen maar machines te gebruiken met het nieuwe energielabel A.

Duurzaamheid

Verspillingen

ICS zet zich in voor een circulaire economie. Dit houdt in dat wij proberen om zo min mogelijk producten en materialen te gebruiken en tegelijkertijd proberen om de afvalproductie zo veel mogelijk te reduceren. Dit doet wij niet alleen, maar samen met onze medewerkers, opdrachtgevers en onze partners! Ons doel is het reduceren van verspillingen bij onszelf en onze klanten met 25% binnen drie jaar tijd. Hiermee bedoelen we verspillingen in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan verbruik van water en productiemiddelen, maar ook aan verzuim en verloop van werknemers. Het gebruik van ozonwater, microvezeltechniek en milieu-bevorderende schoonmaakmiddelen is al niet meer weg te denken uit ons dagelijkse proces.

Tijdens de zoektocht om op een proactieve manier deel te nemen aan de strijd tegen verspilling ontstond een creatief idee: de ICS Marktplaats. Op dit platform geven wij producten, materialen en middelen een tweede leven.

Ook mag onze halfjaarlijkse, interne challenge voor het beste duurzame idee niet ontbreken. Bij ICS enthousiasmeren we medewerkers en creëren we bewustwording binnen alle lagen van de organisatie. Het tegengaan van verspilling doen we immers samen, elke dag!

Duurzaamheid

Mens

ICS is een mensenbedrijf. Dit onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid kan dan ook niet ontbreken als focusgebied. Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers elke dag fluitend aan de werkdag beginnen, is het programma ‘Samen in je kracht‘ ontwikkeld. Hierin wordt dagelijks aandacht besteed aan het welzijn en de gezondheid van onze medewerkers. Een gedegen opleidingstraject en structurele werkdrukmetingen zijn daarvoor belangrijke instrumenten. Daarnaast besteden we aandacht aan het creëren van bewustwording van de fysieke en mentale gezondheid en stimuleren we een gezonde levensstijl. Zo krijgen onze medewerkers bijvoorbeeld korting op een sportschoolabonnement.

ICS biedt iedereen een kans. Personen met een afstand tot de arbeidsmarkt (denk hierbij aan mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, mensen uit de bijstand of statushouders) wordt hulp geboden om volwaardig deel uit te kunnen maken van de arbeidsmarkt. Daarnaast ondersteunt ICS graag het onderwijs door het aanbieden van stageplaatsen. Zo worden we samen elke dag beter.

ICS Wereld

De duurzame wereld van ICS

ICS aan het woord
"In vergelijking met vroeger gebruiken we nu veel duurzamere materialen en middelen. Een mooi voorbeeld is probiotica. Hiermee belasten we het milieu minimaal. Sterker nog, de bacteriologische werking zorgt voor afbraak van vuil en stimuleert een aangename geur"
Abdullah Sari
Operationeel Directeur Noord

VRAAG NU VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Isabel van Dijk
Servicedesk