Dienst

Aanvullende diensten

ICS denkt graag met u mee over het gehele facilitaire domein. Naast reguliere en specialistische schoonmaak, catering en consultancy bieden wij een aantal aanvullende diensten aan om het u nóg makkelijker te maken.

Aanvullende diensten

Facility host

Zoekt u een breed inzetbare medewerker met verstand van hygiëne én beleving? Een vertrouwd facilitair gezicht, iemand bij wie u altijd terecht kunt? Die gastvrijheid en proactiviteit als tweede natuur heeft?

Doe dan een beroep op de Facility Host van ICS . Onze host is naast schoonmaak verantwoordelijk voor tal van servicewerkzaamheden. Zoals vergaderservices, ontvangst van gasten, bediening en dergelijke. Daarnaast ondersteunt zij bij ad hoc werkzaamheden en de opvolging van meldingen.

Oftewel, een breed inzetbare gastvrije servicemedewerker die direct in contact komt met u, uw medewerkers en uw gasten. Alle Facility Hosts van ICS volgen in de ICS Academy het hospitalityprogramma Service met een Glimlach.

Aanvullende diensten

Handymandiensten

U kent het wel. Kleine reparaties, klusjes of bepaald (dagelijks) onderhoud worden soms snel vergeten, waardoor u in een korte tijd een berg werk moet verzetten als facilitair manager. Of nog vervelender, uw primaire proces ondervindt hinder hiervan, waardoor u genoodzaakt bent om hoge kosten te maken de problemen te verhelpen. Dankzij de inzet van de ICS handyman nemen wij u deze zorg uit handen tegen een aantrekkelijk vast uurtarief.

Een huismeester of klusjesman van ICS is allround opgeleid, dienstverlenend, gastvrij en klantvriendelijk. Soms gaat het over kleine reparaties die op locatie uitgevoerd moeten worden, zoals vervangen van lichtbronnen, schilderwerk, verhuizingen of operationele afstemming met onderaannemers tijdens verbouwingen of tijdens een oplevering. Door zijn brede inzetbaarheid wordt zijn ureninzet optimaal efficiënt benut.

Aanvullende diensten

Receptiediensten

De eerste indruk van uw gast wordt bepaald bij binnenkomst in uw gebouw. Een gastvrije ontvangst is daarom cruciaal. De receptionisten en gastvrouwen van ICS zijn graag het eerste gezicht van uw organisatie. Zij beschikken over de juiste vaardigheden en opleidingen om uw bezoekers netjes te woord te staan.

Hiertoe verdiepen zij zich in uw bedrijfsvisie en volgen zij ieder jaar opnieuw verschillende hospitalitytrainingen die zijn toegespitst op hun specifieke werkomgeving. Onze receptionisten en gastvrouwen zijn inzetbaar in alle typen zakelijke omgevingen en bij hogere en lagere overheden.

Aanvullende diensten

Huismeester diensten

Onze huismeester George® is hét aanspreekpunt voor uw gasten en bewoners voor vragen over veiligheid of leefbaarheid in de buurt, maar ook voor de schoonmaak, kleine reparaties en het onderhoud van de algemene ruimtes. Hij geeft aan de bewoners algemene informatie over het wooncomplex en spreekt bewoners aan op hun woongedrag.

George® is de servicedienst die gasten en bewoners van uw onderneming volledig ontzorgt en aanspreekpunt is voor bijvoorbeeld:

  • Het aannemen en versturen van uw post(pakketten)
  • Het in ontvangst nemen van uw boodschappen en maaltijden
  • Het verhelpen van eenvoudige storingen en reparaties in de algemene ruimten in het gebouw en in uw appartement
  • Het verzorgen van uw was-, stomerij- en strijkservice
  • Het ontvangen en binnenlaten van reparateurs (bijv. de elektricien), leveranciers (bijvoorbeeld van uw nieuwe witgoed) en uw interieurverzorger
Aanvullende diensten

Was- en strijkservice

Wassen en strijken is een wekelijks terugkerende bezigheid. Niet alleen in een huishouden, maar ook zakelijk. ICS biedt professionele was & strijkservice met haal- en brengservice. Van het stomen van uw trouwkostuum tot het wassen van gordijnen of reinigen van linnengoed, ICS zorgt voor een brandschoon resultaat.

Wij bieden linnenverzorging door heel Nederland. Zowel huishoudens, verzorgingshuizen, hotels en horecagelegenheden vertrouwen op de kwaliteit en snelheid van ICS Was & Strijkservice.  De vuile was wordt bij u opgehaald en weer schoon, fris en kastklaar gevouwen bij u teruggebracht. Of het nu gaat om (horeca)linnen, beroepskleding of uw persoonlijke was, u kunt textielverzorging vol vertrouwen aan ons overlaten.

Aanvullende diensten

Gladheidsbestrijding

Sneeuw en ijs zorgen voor prachtige winterlandschappen, maar ook voor gevaarlijke situaties rond uw pand. Uw medewerkers, klanten en leveranciers moeten uw locatie veilig kunnen bereiken en uw eigen dienstverlening mag niet in gevaar komen. Vertrouw de gladheidsbestrijding daarom toe aan ICS. Dan bent u het hele seizoen verzekerd van een effectieve aanpak, zowel preventief als correctief.

Gladheidsbestrijding wordt geleverd in de vorm van een abonnement per locatie, per winterseizoen van oktober t/m april.  Voor een vaste prijs per uitgevoerde ronde zorgen wij voor de preventieve gladheidsbestrijding (bij vorst en op basis van de verwachtingen van DTN; voorheen Meteogroup)) én voor correctieve gladheidsbestrijding (bij ijzel en sneeuwval), zodat de veiligheid is gewaarborgd.

Aanvullende diensten

Groenvoorziening en terreinonderhoud

De directe omgeving, oprit of tuin bepaalt de eerste indruk die men van uw bedrijf of instelling krijgt. Het is daarom belangrijk deze er representatief uit zien. Laat het groenonderhoud over aan de professionals van ICS, dan weet u zeker dat het hele jaar uw buitenterrein in goede handen is.

Een uitstekend verzorgde tuin of terrein bij uw pand straalt professionaliteit uit. Het goed uitvoeren van dit onderhoud vergt een gedegen kennis. Of het nu gaat om het onkruidvrij houden van de parkeerplaats, het onderhoud van de bomen, het verwijderen van zwerfvuil of het bijhouden van hagen of de complete tuin, bij ons is uw terrein in groene handen. Onze vakspecialisten adviseren u graag over de vorm van service en onderhoud die het beste bij u en uw terrein past.

Aanvullende diensten

Ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding is een niet te onderschatten onderdeel van uw gebouwonderhoud. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om overlast van muizen, clustervliegen of duiven. ICS levert professionele bestrijding en biedt voor ieder probleem – zowel preventief als correctief – een passende aanpak.

Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt zeker voor plaagdieroverlast! Gelukkig is er heel veel dat u zelf kunt doen. Dit varieert van eenvoudige maatregelen zoals het dichtmaken van kieren en naden tot een uitgekiend plan van aanpak voor de preventie en beheersing van alle soorten plaagdieren.  De te nemen beheersmaatregelen variëren per locatie (ligging), maar ook per locatiesoort.

Veel hangt ook af van de eisen die in uw branche worden gesteld (denk bijvoorbeeld aan HACCP). Onze aanpak is primair gericht op preventie van overlast. Maar ook als u al overlast ervaart, helpen wij u graag met de bestrijding daarvan.

Aanvullende diensten

Afvalmanagement

Iedere organisatie creëert afval. In een duurzame, circulaire economie beschouwen we de meeste afvalstromen doorgaans als verspillingen. Bij ICS elimineren wij deze verspillingen en zetten wij deze om in kansen. Samen creëren we concepten om deze afvalstromen te scheiden, te reduceren of zelfs te benutten voor hergebruik. Hierbij werken wij intensief samen met uw partner voor het afvoeren van uw afval.

De consultants van ICS bekijken uw afvalvraagstuk vanuit de gehele facilitaire keten. Door het zoeken naar synergie tussen de afzonderlijke facilitaire diensten kan afval substantieel worden gereduceerd. Tijdens een kennismaking vertellen zij graag aan de hand van concrete business cases welke resultaten hiermee zijn geboekt.

Aanvullende diensten

Sanitaire middelen

Voor de levering van sanitaire middelen kunt u terecht bij ICS. Wij leveren vanuit onze preferred suppliers  een uitgebreid assortiment aan sanitaire middelen en controleren regelmatig alle sanitaire ruimtes in uw pand. Denk hierbij aan handdoekautomaten, toilettollen, luchtverfrissers en zeepdispensers.

Zo bent u er zeker van dat alle sanitaire ruimtes tip top in orde zijn tegen een aantrekkelijke prijs. Onze partner neemt de montage volledig voor zijn rekening en zorgt voor het netjes verwijderen van oudere apparatuur

ICS aan het woord
"Met de laatste twee acquisities van kleinere regionale bedrijven hebben we een mooie groep klanten toegevoegd aan onze portefeuille. Het is dan fijn om terug te horen dat onze opdrachtgevers hier geen hinder van ondervinden met het contractbeheer en de financiële administratie. Sterker nog, dat ze erg blij zijn met ICS als hun nieuwe facilitaire partner"
Haico Klerks
Financieel Directeur
2.800
medewerkers
tot uw dienst
45
jaar ervaring
8,7
klanttevredenheid
1.150
tevreden
klanten
ICS belofte

Samen elke dag beter