Duurzaamheid

A Better Tomorrow Kids

A Better Tomorrow Kids

Het belang van duurzaamheid in het onderwijs

Een duurzame wereld, daar gaan we voor! Zodat wij, maar ook onze toekomstige generaties van de aarde kunnen genieten. Opwarming van de aarde, CO2-uitstoot en voedselverspilling zijn on top of mind bij de Nederlandse bevolking. We zijn er dagelijks mee bezig. Toch komen deze onderwerpen in het onderwijs nog weinig aan bod, terwijl de leerlingen de toekomst zijn. Dat moet veranderen, vinden wij bij ICS.

Een complete leermodule

  • Voor zowel thuis als op school
  • Met actuele thema's
  • Naar wens in te delen door iedere docent
A Better Tomorrow Kids

Complete leermodule voor basisscholen

Met een team van verschillende disciplines is een complete leermodule voor het basisonderwijs ontwikkeld. De module biedt lesstof voor een volledig schooljaar. Gedurende het jaar wordt lesstof toegevoegd, zodat er steeds actuele onderwerpen aan bod komen. Iedere docent kan de lesstof zelf inplannen. Zo is het mogelijk om het gelijk over het jaar te verspreiden, maar ook om het te verdelen in verschillende lesblokken met verschillende intensiteiten.

A Better Tomorrow Kids

Voor ieder leerjaar op iedere basisschool

In de leermodule is onderscheid gemaakt tussen de verschillende leerjaren. Zo is het lesprogramma voor de groepen 1 & 2 is gericht op het spelenderwijs bewust worden van duurzaamheid en brengen de groepen 7 & 8 verbruik en kansen uitgebreid in kaart. Het programma is geschikt voor ieder type school, van iedere grootte. Het programma wordt compleet ingericht aangeleverd, met een account voor iedere docent en iedere leerling.