Nieuwsbericht

Slimmer schoonmaken met behulp van data – artikel ED

Sinds twee jaar zet ICS Groep sensoring en data in bij schoonmaakonderhoud. Hierdoor maken schoonmaakmedewerkers efficiënter en duurzamer schoon.

Sensoring levert tijd- en kostenbesparing op

ICS Groep heeft het ‘SlimSchoon’ concept bedacht, waarbij gebruik wordt gemaakt van sensoren. Dit wordt onder andere ingezet op de High Tech Campus, waar ICS Groep sinds begin dit jaar schoonmaakpartner is. Schoonmakers bepalen zelf hoe ze hun tijd indelen, o.a. op basis van informatie uit sensoring. Niet alleen prettig voor de schoonmaker, maar het kan ook kostenbesparing opleveren. De klant kan er voor kiezen om de bespaarde tijd in te zetten voor (extra) schoonmaak van andere ruimtes.

Denken in mogelijkheden

Via een  app kunnen zowel schoonmakers als klanten per locatie meldingen invoeren over bijvoorbeeld een klemmende deur of schimmel.  Onze data-analisten maken data uit de app inzichtelijk en brengen nieuwe ideeën in ter verbetering. Zo kijken ze naar efficiëntere looproutes, maar ook naar  personeelsverloop en verzuimoorzaken. De personeelskrapte is een toenemend probleem in de schoonmaakbranche. ICS Groep denkt in mogelijkheden en leidt jonge vluchtelingen met een verblijfstatus op. Om het verloop te beperken, houden we bij het aannemen van mensen rekening met historische data over bestaand personeel. Met name motivatie, leergierig zijn en een goede beheersing van de Nederlandse taal zijn succesfactoren gebleken.

Artikel Eindhovens Dagblad

Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees het artikel op de website van het Eindhovens Dagblad.

©  Tekst: Peter Scholtes / DCI Media –   https://www.ed.nl |  08-02-2020