Nieuwsbericht

ICS Groep te zien in uitzending ‘Een leuk bedrijf om bij te werken’ op SBS6

In september afgelopen jaar vonden de opnames plaats voor het televisie programma “Een leuk bedrijf om bij te werken”, bij opdrachtgever Fontys Hogeschool in Eindhoven. Het nieuwe programma van SBS6 staat in het teken van werkgeverschap. Op zaterdag 25 en zondag 26 januari was de uitzending landelijk te zien en wordt nogmaals uitgezonden op zaterdag 15 en zondag 16 februari.

Flexibele werktijden en meteen resultaat

Waarom zijn wij nou zo’n leuk bedrijf om bij te werken? Onze collega Helma, schoonmaakster bij Fontys, vertelt enthousiast: “Het is hartstikke gezellig, ik werk met een leuke groep mensen en je ziet meteen resultaat in je werk binnen de schoonmaakbranche. Ik heb ook goede werktijden en omdat ik op een school werk, kan ik ook alle schoolvakanties vrij zijn.”

“Wie werken er bij ICS?” Mensen die bij ICS Groep werken, hebben uiteenlopende achtergronden en verschillende leeftijden: “Van jong tot oud. Mensen die leerwerktrajecten volgen, studenten die een bijbaantje willen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werkzoekenden uit andere branches, zoals detailhandel”, aldus Bart, algemeen directeur van ICS Groep.

Uitgebreidere versie

Naast de tv uitzending is er ook een uitgebreidere video opgenomen waarin ook operationeel directeur Haico Klerks en rayonmanager Lindsey van Hout aan het woord komen. Zo vertelt Haico over de werkomstandigheden, ergonomie en pensioen. “We investeren in onze mensen en in materialen om iedereen zo optimaal mogelijk en met plezier te laten werken”, aldus Haico. “Hoe ziet de eerste werkdag van een nieuwe schoonmaakmedewerker er uit?” Lindsey vertelt: “Wij ontvangen nieuwe mensen ‘s ochtends op locatie, daarna stellen we ze voor aan het team. We willen ze het gevoel geven dat ze in een warm bad terecht komen. Het is belangrijk dat we de mensen volledig begeleiden in alle taken, in alle ruimtes met alle materialen en middelen”.

Uitzending

Heb je de uitzending van ‘Een leuk bedrijf om bij te werken’ op tv gemist? Bekijk hieronder de video.