Nieuwsbericht

ICS Academy: 23 geslaagden Nederlandse taalcursus

De afgelopen vier maanden volgden 23 medewerkers de Nederlandse taalcursus in Eindhoven, Breda of Rijswijk. Alle deelnemers hebben het examen succesvol afgerond en namen afgelopen maand hun diploma in ontvangst; een hele mooie prestatie, waar we als werkgever trots op zijn!

De schoonmaakbranche is een inclusieve sector. Ons personeelsbestand bevat ruim 30 verschillende nationaliteiten. Het is dus niet zo vanzelfsprekend dat al onze medewerkers de Nederlandse taal perfect beheersen. Wij hechten dan ook veel waarde aan het bevorderen van de taalvaardigheid onder onze werknemers. Niet alleen omdat het prettig is voor het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook voor het vergroten van hun zelfredzaamheid binnen de Nederlandse maatschappij.

Doorontwikkeling

De Nederlandse taalcursus is momenteel de meest gekozen optionele cursus binnen de ICS Academy, waar wij onze medewerkers trainingen en cursussen aanbieden om continue groei en ontwikkeling te stimuleren. Doorontwikkeling is namelijk een van de vijf pijlers binnen ons duurzame inzetbaarheidsprogramma ‘Samen in je Kracht’. Jaarlijks vindt er een functioneringsgesprek plaats met iedere medewerker, waarin naast het functioneren en de benodigde trainingen en opleidingen, ook de persoonlijke (ontwikkelings)ambities ambities aan bod komen.

Het belang van doorontwikkeling

Goed opgeleide en tevreden medewerkers dragen bij aan betere prestaties, een lager ziekteverzuim en minder verloop. Dit leidt tot kwaliteit en continuïteit op de werkvloer, wat op zijn beurt resulteert in een hoogwaardige dienstverlening en een hogere tevredenheid bij zowel medewerkers als klanten. Binnen ICS streven we er altijd naar om het beste uit jezelf te halen.

De Nederlandse taalcursus

De taalcursus van de ICS Academy bestaat uit 17 lessen van 4 uur en is geschikt voor medewerkers met diverse moedertalen. De taalcursus laat medewerkers op een ontspannen en laagdrempelige manier hun woordenschat vergroten, met focus op luisteren, spreken en lezen. Het maakt niet uit hoe goed je de Nederlandse taal beheerst, iedereen leert op zijn/ haar eigen tempo.

Het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid heeft een positieve invloed op de kwaliteit van het werk. Na het afronden van de cursus zijn de medewerkers beter in staat om de werkinstructies te begrijpen en te communiceren met collega’s, contactpersonen en hun leidinggevende. Maar ook zien we het zelfvertrouwen groeien, waardoor zij zich prettiger voelen en meer zelfredzaam zijn in de maatschappij.

Binnen ICS staat het welzijn van onze medewerkers altijd centraal, omdat zij de kern vormen van ons bedrijf. We zijn dan ook blij dat jaarlijks 50 tot 60 medewerkers slagen voor de taalcursus. In het najaar start op verschillende locaties een nieuwe groep medewerkers aan de Nederlandse taalcursus.