Nieuwsbericht

Cultuurbewakers in het licht

Ze is 25 jaar in dienst bij ICS Groep. Wij zijn in gesprek met Sandra Euwijk, een van de cultuurbewakers van ons bedrijf. Deze maand viert zij haar haar zilveren jubileum. Een bescheiden vrouw, maar een voorbeeld voor onze organisatie. Ze werkt met veel plezier, maar haar gezin staat altijd voorop. Sandra is al meer dan 40 jaar getrouwd met haar grote liefde, Hans, en ze is een trotste moeder en oma.

Paspoort

Naam | Sandra van Euwijk
Leeftijd | 60 jaar
Woonplaats | Arnhem
Functie | Medewerker Support
Werkgebied | Regio Noord Oost

Hoe het allemaal begon

Na een medische opleiding start Sandra ruim 25 jaar geleden bij schoonmaakbedrijf ICS. Ze begint bij ICS als uitzendkracht en komt later in dienst als telefoniste/receptioniste. Vanuit een garagebox aan de Orionsingel in Arnhem wordt de basis gelegd van het rayon Noord Oost, onder de bezielende leiding van District manager Warden de Jager; hij heeft haar wegwijs gemaakt in schoonmaakland. Later verhuist het kantoor naar De Bosweg te Velp, vervolgens naar Arnhem en tegenwoordig is dat Wijchen, sinds de overname van AMC. Sandra ontwikkelt zich door de jaren heen tot een professionele en onmisbare duizendpoot, een officemanager. “Maar die functienaam bestond toen helemaal niet binnen ICS”, vertelt Sandra met een lach.

Praat met elkaar en niet over elkaar

Collega’s kunnen altijd op haar rekenen. Sandra helpt graag, dat heeft ze altijd gedaan en dat is voor haar een vanzelfsprekendheid. “We zijn ook een stel eigenwijze drollen bij elkaar. Soms wisten we niet hoe, maar begonnen we gewoon. We hielpen elkaar, los van of het je taak was. En ja, dan zat je soms weleens in de avond en in het weekend te werken.” Een heel hecht team, dat staat buiten kijf. “We praten met elkaar, niet over elkaar en alles is bespreekbaar”.

Tevreden medewerkers maken tevreden klanten

Dit is een bedrijf waar jezelf kan ontwikkelen. Er is ruimte om te groeien en je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontplooien. Als ik Sandra vraag om ICS te omschrijven in een paar woorden dan is haar antwoord: Samenwerken, Waardering, (Persoonlijke) Ontwikkeling en Vertrouwen. Waar tevreden medewerkers zijn, zijn ook tevreden klanten. “Wat je geeft krijg je terug, zo simpel is dat”.

Lachend naar het werk en schaterlachend naar huis

Sandra Euwijk: “Iedere dag is een nieuwe kans en ik geniet ervan om met mensen te werken. Op mijn loonstrook staat ICS Groep, maar ‘mijn baas’ is de Here God. Iedere dag biedt nieuwe kansen en mogen werken met lieve collega’s geeft mij energie. De gaven en talenten die ik van de Here God heb gekregen mag ik inzetten in mijn werk. Behalve dat ik hier mijn lichtje mag laten schijnen, zorgt mijn Indische afkomst ervoor dat er altijd iets lekkers te eten is; fruit op de fruitschaal, en snoep en koekjes in de koekjestrommel.” In haar antwoord op de vraag waar zij zich over 5 jaar ziet staan, spreekt geen specifieke ambitie of verwachting. “Ik ben dankbaar voor wat er nu is, blij met mijn gezondheid en elke dag is er eentje”.

ICS bedankt Sandra voor haar inzet en haar betrokkenheid. Haar vrolijkheid maakt haar tot een zeer gewaardeerde en fijne collega. Een mensenmens. Ze wordt gezien als een vertrouwenspersoon binnen dit familiebedrijf. Haar bescheidenheid siert haar, ze blijft graag een beetje onder de radar. Maar deze mijlpaal wilde ICS niet ongemerkt voorbij laten gaan. “Sandra is een voorbeeld voor onze organisatie, dat willen we koesteren en daar zijn we trots op!”, aldus William Vlemmix namens de voltallige directie en collega’s van ICS Groep.

Jubileum 27 februari 2020 | links op de foto Sandra Euwijk en rechts William Vlemmix, directie ICS Groep