GVB heeft de schoonmaakonderhoud van zijn eindpunthuisjes in Amsterdam gegund aan de combinatie ICS Groep en Wijngaard.

Inschrijven voor nieuwsbrief

ICS en Wijngaard opnieuw gekozen door GVB

Het gaat wederom om een samenwerking voor 3 jaar met 2 keer een verleningsoptie van 2 jaar. Volgens GVB kijkt de combinatie ICS-Wijngaard naar het gehele facilitaire proces én verder dan alleen de uitvraag. Het nieuwe contract start op 1 april 2018.

Samenwerking 2.0

ICS-Wijngaard was afgelopen 7 jaar al verantwoordelijk voor de eindpunthuisjes van de Amsterdamse stadsvervoerder. “Samen hebben we de nieuwe uitvraag vergeleken met de huidige dienstverlening. Tijdens een aantal intensieve sessies zijn we nog meer de diepte ingegaan met als centrale vraag ‘hoe kunnen we onze huidige samenwerking naar een hoger niveau tillen? Het resultaat mag er zijn”, aldus Erik Petersen (Manager Corporate accounts bij ICS). De afgelopen contractjaren is een aantal complexiteiten zoals routes en dus aanrijtijden sterk onder de loep genomen. Gerry Wijngaard (directeur Wijngaard Groep) vult aan: “Binnen onze unieke combinatie hebben we de lokale kennis van Wijngaard gecombineerd met de ervaring met grote projecten van ICS. Hierdoor zijn én blijven we het verlengstuk van het Facilitair Bedrijf van GVB. En daar zijn we erg trots op!”.

GVB als regieorganisatie

In het nieuwe contract neemt GVB een nieuwe rol in. “We willen toe naar een regieorganisatie en zoeken daarbij opdrachtnemers die fungeren als verlengstuk van het Facilitair Bedrijf van GVB”, aldus Robin Eman (Hoofd Facilitair Bedrijf, GVB). “Uit de aanbieding van ICS-Wijngaard kwam naar voren dat zij dit begrijpen.” GVB, ICS en Wijngaard gaan intensief samenwerken. Door de komst van de Noord/Zuidlijn wordt het hele ov-netwerk in Amsterdam opnieuw ingericht. Mede hierdoor vinden bijvoorbeeld verhuizingen plaats, worden eindpunthuisjes verbouwd en andere gesloten.

Op de foto: Delegatie GVB en ICS-Wijngaard na ondertekening van het schoonmaakcontract. 

Delegatie GVB en ICS-Wijngaard na ondertekening van het schoonmaakcontract

<< Terug naar nieuws