Blog: De start van een nieuwe samenwerking!

Blog door Ralph Hijl.

Blog: De start van een nieuwe samenwerking!

Mijn eerste weken bij schoonmaakbedrijf ICS als manager corporate accounts zijn voorbij gevlogen. Ze stonden vooral in het teken van kennismaken. Kennismaken met alle collega’s van HR tot finance en van inkoop tot de collega’s uit de operatie. Voor mij was dit belangrijk om een beeld te krijgen van de mensen waar ik mee samenwerk. Want samenwerken loopt als een rode draad door mijn dagelijkse werk.

Gedreven schoonmaakteam

Het valt mij op dat iedereen binnen ICS erg gedreven is en zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar taken. Ik kan met een gerust hart een vraag of opdracht neerleggen en dat het dan ook daadwerkelijk wordt opgepakt. Bovendien wil iedereen me helpen bij diverse vraagstukken, dit geeft een comfortabel gevoel in deze opstartperiode.

Rondje langs de velden

Intern beginnen is extern winnen. Maar uiteraard ben ik ook mijn accounts langs gereden om daar kennis te maken met de contactpersonen. In veel gevallen is dit niet één persoon die verantwoordelijk is voor de schoonmaakdienstverlening. Contractmanager, locatiemanagers, inkoopmanagers. Een hoop nieuwe gezichten! En dan tot slot nog de diverse contractpartners en leveranciers, waardoor ik veel informatie heb verzameld om te klant goed te begrijpen, maar vooral ook om te bepalen waar ik de klant nog meer mee kan ontzorgen.

Nulmeting

De kennismakingen dienden ook als een soort nulmeting: wat is de kwaliteit van de huidige samenwerking? Wat zijn openstaande punten? En wat staat er allemaal te doen? Eén gemene deler heb ik ontdekt, namelijk hoe men nog meer ontzorgd kan worden op de facilitaire dienstverlening. Belangrijke randvoorwaarden zijn natuurlijk de visie van de klant en het beschikbare budget. Mijn ruime ervaring op het gebied van facility management helpt me om de klant goed te begrijpen en hun wensen te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Daar ga ik de aankomende maanden dan ook volop mee aan de slag. Ik kijk vol enthousiasme uit naar hoe ik samen met mijn collega’s onze klanten verder kan ontzorgen!

 

Ralph Hijl
Manager Corporate Accounts, ICS Groep
ralph@icsgroep.nl

<< Terug naar verhalen