Nieuwsbericht

ICS Groep verwelkomt nieuwe stagiairs

Deze maand verwelkomen we maar liefst zes stagiairs. De vier afstudeerders gaan onderzoek doen naar zeer uiteenlopende onderwerpen; van SROI tot vitaliteit en van procesoptimalisatie tot aan het ontwikkelen van een optimale uitbreidingsstrategie. De twee meewerkstagiairs zullen ervaren hoe het werkleven eruitziet. We stellen ze hieronder aan jullie voor.

Afdeling HR

Lieke Broos

Lieke doorloopt het afstudeertraject voor haar opleiding HRM aan de HAN in Nijmegen binnen onze HR-afdeling. Haar onderzoek is gericht op SROI. Wij willen graag meer inzicht in de zeer uiteenlopende groep mensen die gekenmerkt wordt als ‘persoon met afstand tot de arbeidsmarkt’. Lieke gaat hiervoor op zoek naar kenmerken binnen deze doelgroep. Waar zijn zij bijvoorbeeld te vinden en hoe kunnen we hen bereiken? Vervolgens gaat ze zich bezighouden met het ontwikkelen van het ideale onboardingstraject. ”Ik kijk ernaar uit om me te verdiepen in dit onderwerp en om ICS en de collega’s beter te leren kennen. Ik ga ervoor om in juni een mooi adviesrapport te kunnen aanleveren”, aldus Lieke.

Bobbie Heemink

Net als Lieke gaat ook Bobbie zich bezighouden met ons duurzame inzetbaarheidsprogramma ‘Samen in je kracht’. De vierdejaars studente HRM binnen Fontys Hogescholen in Eindhoven gaat zich richten op het verder uitrollen van dit concept en focust hierbij vooral op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. Bobbie: ”Ik ben erg enthousiast over ICS Groep. De topsportmentaliteit is erg motiverend en de open cultuur zorgt ervoor dat je jezelf hier snel op je plek voelt. Ik ga tijdens het afstuderen ‘Samen in je kracht’ verder onderzoeken en mijn best doen om het bekend te maken binnen het hele bedrijf en een advies uit te brengen waar ICS ook daadwerkelijk iets aan heeft!”

Ainoer Saifoutdinov

Ainoer gaat de HR-afdeling op allerlei vlakken ondersteunen. Hij zit momenteel in het derde leerjaar van de opleiding HRM aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Naast meewerken gaat Ainoer ook onderzoeken hoe wij facilitaire dienstverlening aantrekkelijker kunnen maken voor jonge mensen én hoe wij onze medewerkers het beste kunnen behouden. Op de vraag hoe hij naar de aankomende periode kijkt, zegt hij het volgende: “Ik vind het super tof dat ik met alle HR-processen mag meekijken en meedraaien. Ik krijg op deze manier een realistische kijk in het HR-werkveld. Zo leer ik iedere dag nieuwe dingen en ervaar ik hoe het is om aan het werk te zijn. In de komende weken krijg ik meer inzicht in alle lopende processen en kan ik een goed begin maken aan mijn onderzoek. Ik heb er heel erg veel zin in! “.

Afdeling Business Development & Large Accounts

Winny van Ginkel

Winny studeert Bedrijfskunde aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Ze bevindt zich momenteel in de laatste periode van haar studie en zal de komende vier maanden stagelopen bij ICS Groep. ”ICS Groep sprak me aan door de ondernemersmentaliteit in combinatie met de kwaliteit en aandacht voor duurzaamheid. Tijdens mijn afstudeerstage ga ik me focussen op procesoptimalisatie. Ik ga me richten op een aantal processen en daarbij is het de uitdaging om deze zo inzichtelijk en efficiënt mogelijk in te richten. Later zal ik hierin de doorvertaling maken naar dashboarding”, aldus Winny.

Vivianne Kroes

Vivianne zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool in Breda. De komende 5 maanden zal zij zich bezighouden met de uitbreiding van het aantal NS Stations. Hierbij doet zij onderzoek naar het efficiënt en duurzaam inzetten van personeel en de schoonmaaklogistiek tussen grote en kleine stations. Zij focust zich hierbij op de 40 NS Stations die we momenteel in beheer hebben. ”Ik heb de studie Bedrijfskunde de afgelopen 3,5 jaar met veel plezier gevolgd en nu is het tijd om deze af te ronden bij ICS Groep. Ik kijk uit naar mijn afstudeerperiode!”, aldus Vivianne.

Afdeling Marketing & Communicatie

Sam Remijnse 

Sam studeert Commerciële Economie aan Fontys Hogescholen in Eindhoven. Hij zit in het tweede jaar van zijn opleiding en loopt deze periode stage op de afdeling Marketing en Communicatie. Tijdens deze meewerkstage zal hij diverse soorten content creëren voor ICS Groep en A Better Tomorrow Kids. Een dag per week doet hij onderzoek naar de optimalisatiemogelijkheden van de website van A Better Tomorrow Kids. Over de stage zegt hij: ”Ik kijk uit naar de stageperiode bij ICS Groep. Met deze stage wil ik mezelf ontwikkelen op het gebied van marketing en ervaring opdoen in het werkleven.”

We hopen dat alle stagiairs de komende maanden een leuke en leerzame tijd zullen beleven. Wij wensen hun allemaal heel veel succes met de onderzoeken en werkzaamheden!

 

Op de foto van links naar rechts: Winny van Ginkel, Ainoer Saifoutdinov, Bobbie Heemink, Lieke Broos, Vivianne Kroes en Sam Remijnse.