Overtuigd? Vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen

Schoonmaak school en onderwijs

Het schoonmaken en onderhouden van schoolgebouwen is vaak niet gemakkelijk. Het is echter wel belangrijk dat een school schoon en opgeruimd is. Het schoolgebouw is namelijk het visitekaartje voor uw (nieuwe) leerlingen, docenten, ouders en verzorgers. ICS biedt maatwerk voor het schoonmaken van kinderdagverblijven, basisscholen, middelbare scholen, hogescholen, ROC’s en andere onderwijsinstellingen.

Onderwijs schoonmaak door ICS

Onder school schoonmaken vallen buiten ramen wassen, vloerbedekking reinigen, stofzuigen en afstoffen ook zaken omtrent afval. Want afval op school wordt nog vaak gezien als een veelvoorkomend probleem. ICS heeft hier een op-maat aanpak voor!

Afval op school is nog altijd een hardnekkig probleem. Scholieren laten na de lunchpauzes hun afval vaak achter op de tafels in de kantine of in de openbare studieruimtes. Dit is een doorn in het oog van conciërges, facilitair managers en (catering)medewerkers op scholen. Naast het feit dat dit afval zorgt voor een rommelig beeld, levert het ook extra werk op voor schoonmaakmedewerkers die worden ingezet op scholen.

ICS brengt door middel van een onderzoeksmethode de factoren in kaart voor het al dan niet opruimen van afval door studenten. We maken hierbij gebruik van een eenvoudig model om gedrag van scholieren te verklaren, voorspellen en beïnvloeden. Uit het onderzoek volgen gefundeerde maatregelen om het gedrag van studenten met betrekking tot afval op school zodanig te veranderen dat de school er netjes uitziet en conciërges, catering- en schoonmaakmedewerkers zich kunnen focussen op hun kerntaken. De bewustwording bij scholieren van afval op school leidt tot minder afvalproductie en betere prestaties.

Wilt u meer weten over schoonmaak in het onderwijs en wat ICS voor uw school kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Stefano De Palma

Stefano De Palma

Operationeel Directeur Zuid

  • Contactgegevens
  • Mail ons

Onze voordelen

  • Snel, effectief en veilig
  • Eigen opgeleide specialisten
  • Gratis offerte

Recensie Fontys Hogescholen

ICS verzorgt sinds 1 juli 2013 de schoonmaak op de Fontys Hogescholen locaties in Eindhoven en Den Bosch. In deze 5 jaar is er een partnerschap ontstaan en trekken we gezamenlijk op in het verder professionaliseren van de dienstverlening.

Anita Swinkels – Manager Facilitaire Zaken, Fontys Hogescholen

Referenties