Overtuigd? Vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen

Onderwijs

Het schoolgebouw vormt mede het visitekaartje voor uw (nieuwe) studenten, docenten, ouders en verzorgers. Wij bieden maatwerk voor kinderdagverblijven, basisscholen, middelbare scholen, hogescholen, ROC’s en andere onderwijsinstellingen.

Gedragsveranderende schoonmaak

Zwerfafval op school is vaak een struikelblok voor conciërges, facilitair managers en (catering)medewerkers. Scholieren laten na de lunch hun afval achter op de tafels in de kantine of in de openbare studieruimtes. Dit levert niet alleen een rommelig beeld op, maar ook veel extra werk voor onze schoonmaakmedewerkers.

Wij brengen door middel van een onderzoeksmethode de factoren in kaart voor het al dan niet opruimen van het afval door de studenten. We maken hierbij gebruik van een eenvoudig model om gedrag te verklaren, voorspellen en beïnvloeden. Uit het onderzoek volgen gefundeerde maatregelen om het gedrag van studenten met betrekking tot afval op school zodanig te veranderen dat de school er netjes uitziet en conciërges, schoonmaak- en cateringmedewerkers zich kunnen focussen op hun kerntaken. De bewustwording bij leerlingen leidt tot minder afvalproductie en betere prestaties.Erik Petersen

Erik Petersen

Schoonmaakadviseur Onderwijs

 • Contactgegevens
 • Mail ons
 • ICS Groep

  Le Havre 53
  5627 ST Eindhoven
  040 - 251 82 00

  info@icsgroep.nl

 • Verzenden

Onze voordelen

 • Ons portfolio: 35% onderwijsinstellingen
 • Betrekken van scholieren en medewerkers in proces schoon
 • Dagschoonmaak, ook in het onderwijs

Recensie

ICS verzorgt sinds 1 juli 2013 de schoonmaak op de Fontys Hogescholen locaties in Eindhoven en Den Bosch. In deze 3 jaar is er een partnerschap ontstaan en trekken we gezamenlijk op in het verder professionaliseren van de dienstverlening.

Anita Swinkels – Manager Facilitaire Zaken, Fontys Hogescholen

Referenties