Duurzaamheid

ICS stelt hoge eisen met als gevolg de beschikking over o.a. ISO 14001, CO² Presentatieladder Niveau 3 en werken wij conform ISO 26000 richtlijnen. Onze pijlers zijn gericht op mens, omgeving en energie.

Onze merkbelofte
 • Zorg voor mens

  Onze mensen zijn het belangrijkste. Wij zetten in op een goed HR-beleid met als uitgangspunt dat het beleid duidelijk is voor alle lagen in de organisatie: van schoonmaakmedewerker tot directievoorzitter. Speerpunten waar we continu mee bezig zijn: werving en selectie, opleiding en ontwikkeling, verder stimuleren van betrokkenheid én motiveren van onze mensen.

 • Zorg voor omgeving

  We overtuigen en inspireren eindgebruikers met creatieve concepten, design en slimme logistiek. Op deze manier worden ze zich bewust van hun eigen rol in een schone en gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met vuilnisbakken beschilderd met kunst zodat ze opvallen. Beeldend Schoon noemen we dat.

  Daarnaast zijn we zelf ook actief en dragen we onze omgeving een warm hart toe. We zijn lid van o.a. de branchevereniging OSB, we ondersteunen het Ronald McDonald Huis in Zuid-Oost Brabant én nemen we ieder jaar deel aan de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Als organisatie steken we de handen uit de mouwen om Nederland nog een stukje schoner te maken.

 • Zorg voor energie

  Voor ons belangrijke onderwerpen op het gebied van milieu zijn het beperken van het gebruik van niet-vervangbare natuurlijke hulpbronnen, verbruik van water, maximaliseren van gescheiden afval en hulpbronnen. We zijn gecertificeerd voor CO2-Prestatieladder Niveau 3 (zie overzicht SKAO).

  Op de werkvloer komt dit tot uiting in onder andere het werken met doseersystemen, een op locatieniveau specifiek gemaakt pakket materialen en middelen en de inzet van energiezuinige, waterbesparende en over A-label beschikkende machines. Onze medewerkers hebben hierin een belangrijke signaleerfunctie. Al onze schoonmakers zijn getraind om te signaleren. Zij komen dagelijks in uw gebouw en zien als eersten veranderingen (in ruimtegebruik), verstoringen en defecten. Tot slot motiveren wij onze medewerkers met de fiets of het openbaar vervoer te reizen.