Bij ICS geloven we dat een schone en gezonde leefomgeving mensen productiever en gelukkiger maakt. Daarom maken wij schoon én zorgen we dat we het samen schoon houden.

OVER ICS

Wij zeggen: ‘Let’s keep it clean’. Het is een belofte en tegelijkertijd een ondernemende oproep aan reizigers, scholieren, mensen op de kantoren of huurders van woningcorporaties. Aan de mensen met wie wij werken. Eigenlijk iedereen. Nou ja, behalve dan de allerkleinsten op de kinderopvang waar we ook schoonmaken. Die houden we met liefde nog een tijdje vrij. Maar voor de rest: let’s keep it clean.

Geschiedenis

In 1976 werd ICS opgericht door Piet Vlemmix. Met vier medewerkers waren de eerste klanten vooral scholen en kleine MKB bedrijven. De werkzaamheden van de eerste medewerkers bestonden uit glasbewassing en regulier schoonmaakonderhoud. Inmiddels is het schoonmaakbedrijf uitgegroeid tot ICS Groep met William Vlemmix en Bart van der Sluijs aan het roer. We zijn een waardige top tien speler in de schoonmaakbranche. Met zo'n 1.800 medewerkers is ICS Groep nog een ‘gewoon’ familiebedrijf, waarin de directie leiding geeft aan een organisatie die gericht is op beheerste groei, innovatie en ondernemende samenwerking met onze opdrachtgevers.

De medewerkers worden aangestuurd vanuit vier regionale vestigingen (Eindhoven, Arnhem, Loosdrecht en Zoetermeer). We werken voor zowel grote als kleine opdrachtgevers in heel Nederland. Vanuit het Hoofdkantoor in Eindhoven wordt onder meer de ondersteuning en coördinatie van alle operationele en commerciële activiteiten verzorgd.

Onze kernwaarden

Een ICS-er is oprecht, betrokken, bekwaam én bovenal trots. Onze mensen zijn het belangrijkste. Zij mogen gezien worden want zij maken het verschil. Elke dag weer. Let’s keep it clean.

Oprecht
Wij bieden oprechte aandacht en gaan direct aan de slag met vragen, wensen en eisen van onze opdrachtgevers.

Betrokken
Wij voegen waarde toe en dat doen we door ons te verdiepen in onze opdrachtgevers. En dan doen wij graag!

Bekwaam
Onze kracht is dat we geloven in ons werk en dat we ons werk met plezier doen. Het is ons vak en wij voeren dat met veel deskundigheid uit.

Trots
Trotse en gemotiveerde medewerkers stralen dit uit naar hun omgeving. Zij zijn bereid om een stapje extra te zetten en zij zijn in staat om in hun werk om te gaan met wisselende omstandigheden en zich aan te passen aan uw cultuur. Het zit in ons DNA!

Maatschappelijke betrokkenheid

ICS legt zich strenge eisen op en mede hierdoor beschikken wij over ISO 14001 en werken wij conform ISO 26000 richtlijnen. Voor ons belangrijke onderwerpen op het gebied van milieu zijn het beperken van het gebruik van niet-vervangbare natuurlijke hulpbronnen, verbruik van water, maximaliseren van gescheiden afval en hulpbronnen.

Op de werkvloer komt dit tot uiting in onder andere het werken met doseersystemen, een op locatieniveau specifiek gemaakt pakket materialen en middelen en de inzet van energiezuinige, waterbesparende en over A-label beschikkende machines. Onze medewerkers hebben hierin een belangrijke signaleerfunctie. Al onze schoonmakers zijn getraind om te signaleren. Zij komen dagelijks in uw gebouw en zien als eersten veranderingen (in ruimtegebruik), verstoringen en defecten. Tot slot motiveren wij onze medewerkers met de fiets of het openbaar vervoer te reizen.

Bekijk hier onze:

Emissie Inventaris: 2016 (1) / 2016 (2) / 2015 / 2014

Integriteitscode ICS Groep b.v.

Invalshoeken Carbon Footprint

Invalshoeken CO2-reductie

Invalshoeken Deelname initiatieven

Invalshoeken Transparantie

KVGM beleidsverklaring

Milieu en CO2 programma Plan van Aanpak 2016 / 2017

Zelfverklaring Code Verantwoord Marktgedrag: 2016 / 2015

MVO Jaarverslag 2014

   
Onze certificaten: CO2-Prestatieladder niveau 3 / ISO 9001 / ISO 14001:2004 / OSB Keurmerk / NEN 4400-1 / VCA** 2008/5.1