In 2010 werd Wilma getroffen door de ziekte Osteoporose en moest ze gedwongen stoppen met werken. Maar ondernemend en positief als ze is, leerde ze leven met haar beperking. “Opeens ben je werkloos en moet je met je beperking op zoek naar een nieuwe baan.” Dat viel nog niet mee, maar nu zit ze op haar plek bij ICS.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Zie je kansen

De zoektocht 

Een baan vinden voor iemand met een beperking valt niet mee. “Het is moeilijk. Sinds 2010 ben ik thuis komen te zitten. Ik heb de tijd genomen om mijn beperking te accepteren en de kansen te zien. Het is een klap in je gezicht, maar je moet vooruit. Na deze periode begon ik mijn zoektocht. Ik heb tientallen afwijzingen ontvangen. En als ik dan op gesprek mocht komen, werd ik uiteindelijk afgewezen. Ze zeggen dat het niet komt door je beperking, maar indirect weet je wel dat het daar mee te maken heeft.”

Uiteindelijk is Wilma via een intermediair bij ICS terecht gekomen. Wilma: “Het UWV verwees me na de zoveelste mislukte sollicitatie poging door naar HR Solution. Ik had een vrijblijvend gesprek, maar liep de deur uit met een vacature van ICS.” Elisa Sneijers, begeleider van Wilma bij ICS, vult aan. “Ik had diezelfde dag HR Solution gesproken met de vraag of zij invulling konden geven aan een vacature als administratief medewerker en ik werd de volgende dag al teruggebeld dat ze een kandidaat hadden gevonden.”

Warm bedrijf

Begin 2016 startte Wilma bij ICS. Wilma: “Ik kwam binnen in een warm bedrijf. De informele setting past bij mij. Mijn beperking wordt niet onder stoelen of banken geschoven, ik kan er over praten wanneer het nodig is. Maar soms is het ook wel fijn als je wordt behandeld als iedere andere medewerker.”

Elisa: “Ook ICS moet nog leren op het gebied van de begeleiding van mensen uit de doelgroep. Je moet soms wat extra uitleggen en wat meer geduld hebben. Maar het levert een voldaan gevoel op om ook mensen uit de doelgroep een kans te bieden. En met de juiste middelen en ondersteuning lukt dat prima.”

Iedere vacature wordt bij ICS, wanneer mogelijk, ook uitgezet bij het UWV om mensen uit de doelgroep een kans te geven. Kom je uit de doelgroep en ben je op zoek naar een baan? Stuur dan een korte motivatie en CV naar elisa@icsgroep.nl.

<< Terug naar nieuws