Door de combinatie van opleiden en het opdoen van werkervaring levert ICS Groep een bijdrage aan een vlottere integratie en inburgering van de statushouders. Sociaal ondernemen staat hoog in het vaandel bij ICS, het is belangrijk dat iedereen een podium krijgt.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Nieuwe groep statushouders start met opleidingstraject ICS

Op 27 september is er bij ICS Groep een nieuwe groep statushouders gestart met een werkstage van 2 maanden. In deze werkstage is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, dat is heel belangrijk. Bij goed functioneren, krijgen de statushouders bij ICS Groep een contract en opleiding Nederlandse taal. De samenwerking is met de Gemeente Eindhoven en Seiso opleidingen.

Ontwikkeling van talent

Bart van der Sluijs, algemeen directeur ICS Groep: “Sociaal ondernemen is voor ons een belangrijk aandachtspunt waar wij binnen ICS Groep veel in investeren. Onze visie is niemand aan de zijlijn. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een podium voor zijn of haar talent krijgt. De samenwerking met Seiso is een mooi voorbeeld van hoe wij investeren in sociaal ondernemen. We zijn continue op zoek naar nieuwe bronnen en samenwerkingen. Vanuit onze social return-tak AMC Point hebben we veel ervaring in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook met statushouders.”

Over Seiso Opleidingen

Seiso Opleidingen verzorgt opleidingen en trainingen binnen de schoonmaakdienstverlening. Daarnaast plaatsen ze opgeleide mensen vanuit een social return situatie.

Lees ook: Ondertekening contracten ICS Groep 

<< Terug naar nieuws