Op dit moment is de wereld in de ban van het coronavirus. Ook in ons land komt het dagelijkse leven steeds meer tot stilstand, terwijl de medewerkers in de cruciale beroepsgroepen zich iedere dag opnieuw inspannen. Ook schoonmakers vervullen een structurele en belangrijke rol bij het terugdringen van het coronavirus.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Gevolgen coronavirus voor schoonmaakonderhoud

Schoonmaak belangrijk bij bestrijding coronavirus

Schoonmaak is van groot maatschappelijk belang om, zo veel als mogelijk, een veilige werk- en leefomgeving te kunnen bieden. Dit geldt zeker voor de gezondheidszorg, openbare ruimtes en de voedingsmiddelenindustrie. Met ónze vaardigheden, kennis en kunde zorgen wij ervoor dat het maatschappelijk leven kan blijven draaien. Zonder schoonmaak lopen we serieuze hygiëne-risico’s. Schoon maakt én houd gezond!

Dat de schoonmaaksector een onmisbaar onderdeel is in de vitale processen, werd door Minister President Rutte bevestigd in zijn speech van 16 maart jl. Het is evident dat schoonmaak plaats blijft vinden om besmettingen te voorkomen. Schoonmakers vervullen een structurele en cruciale rol in het terugdringen van het coronavirus.

⚠️ Bekijk onze speciale COVID-19 pagina met de laatste updates!

Veiligheid voorop

Om de inzet van onze schoonmaakmedewerkers te kunnen blijven garanderen nemen we de juiste voorzorgsmaatregelen. Het beleid van ICS Groep is gebaseerd op goede informatievoorziening, optimale preventiemaatregelen en paraatheid in het geval van een eventuele uitbraak.  Om het werk veilig uit te kunnen voeren faciliteren wij onze medewerkers en opdrachtgevers met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. We onderschatten het gevaar van het coronavirus niet en zorgen dat deze beschermingsmiddelen ten alle tijden worden gedragen en toegepast.

Extra schoonmaak én aandacht voor besmettingshaarden

Het belang van schoonmaak in deze bijzondere periode mag duidelijk zijn. Onze huidige schoonmaakprogramma’s blijven we uitvoeren. In sommige werksituaties treedt – in overleg met onze opdrachtgevers – een aangepast schoonmaakprogramma in werking, om de kans op besmetting te verkleinen. Dit kan leiden tot extra werkzaamheden, zoals een hogere schoonmaakfrequentie en bijvoorbeeld het desinfecteren van contactpunten. Hierbij wordt extra nadruk gelegd op mogelijke besmettingshaarden zoals bureaus, arm- en rugleuningen van bureaustoelen, lichtknoppen, deurklinken, trapleuningen, telefoons, toetsenborden en dergelijke.

Download hier onze factsheet.

Wilt u advies op maat of preventiemiddelen bestellen?

Voor advies over aanpassingen en/of uitbreiding van uw bestaande schoonmaakprogramma of het bestellen van preventiemiddelen – zoals desinfectiesprays en handgels, of heeft u andere vragen? Neem contact met ons op!


    Meer informatie

    Ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan erg snel. Dit bericht is gebaseerd op de nu via het RIVM bekende informatie . De meest actuele informatie kunt u vinden op de website van:

    • Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) (www.rivm.nl)
    • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (www.minvws.nl)

    << Terug naar nieuws