Met een groep van bijna 3.000 medewerkers gaat er geregeld iemand met pensioen. Als het aan ons ligt fit en vitaal.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Mag ik nu al met pensioen?

Vitaal met pensioen

Onze medewerkers zijn onze belangrijkste activa. Daarom investeren we continu in maatregelen en middelen waarmee we onze ambitie ‘het borgen van een gemotiveerd, vakkundig, vitaal en stabiel personeelsbestand’ kunnen realiseren. Werkdruk speelt hierin een cruciale rol. Een verantwoorde werkdruk, waarbij onze werknemers op een gezonde manier hun pensioengerechtigde leeftijd halen.

Gezonde en verantwoorde werkdruk

Een verantwoorde werkdruk, waarbij onze werknemers op een gezonde manier hun pensioengerechtigde leeftijd behalen klinkt als een mooie ambitie. Maar hoe waarborgen we dit? Op al onze werklocaties wordt frequent een werkdrukmeting uitgevoerd. We maken hiervoor gebruik van de RAS werkdrukmeter schoonmaak. Deze geeft in één oogopslag inzicht in de hoogte van de ervaren werkdruk, mogelijke oorzaken en de gevolgen. In het rapport worden duidelijke aanknopingspunten voor mogelijkheden tot verbetering gegeven. Dit inzicht leidt tot concrete verbeteracties die samen met de leidinggevende wordt besproken en direct in het werk zo veel mogelijk worden geïmplementeerd.

Naast werkdruk is ook ergonomie een belangrijk topic. Tweejaarlijks bezoekt onze ergotherapeut onze werklocaties en medewerkers voor een check-up. Hoe gaat het werk en wat zijn aandachtspunten? Om te voorkomen dat er verzuim ontstaat door fysiek, emotioneel of mentaal zwaar werk. In het wekelijkse werkoverleg wordt er door de leidinggevende naar de manier van werken gevraagd en samen gekeken hoe het werk slimmer en efficiënter gedaan kan worden. In samenwerking met Boma, onze huisleverancier van al onze materialen en middelen bespreken we jaarlijks nieuwe marktontwikkelingen en innovaties. Materialen en middelen worden steeds handzamer en minder intensief in gebruik.

Deze maand met pensioen

Deze maand heeft Tinie Boomaars haar laatste werkdag gehad bij ICS. Medio 2014 kwam zij in dienst na overname van een contract. “Met een kracht als Tinie zijn wij heel blij. Tinie is enthousiast, betrokken en zeer meedenkend. Ze staat altijd voor haar collega’s klaar. We vinden het heel jammer dat Tinie het werk verlaat, maar gunnen haar uiteraard een welverdiend pensioen. Iedere woensdag was al haar vaste omadag. Ze kan nu, nog meer genieten van de kleinkinderen. Tinie heeft op een gezonde en fijne manier de ‘eindstreep’ behaald. Ze voelt zich nog heel vitaal en gaat nu met haar man genieten.” Aldus Anne, Rayonmanager Regio Zuid.

<< Terug naar nieuws