Door de combinatie van opleiden en het opdoen van werkervaring wordt door ICS Groep een bijdrage geleverd  aan een vlottere integratie en inburgering van statushouders.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Maatwerk statushouders blijkt succesvol

Op de foto: Julia Raxon, Fatima Maqsuodi, Gerhelasse Tekloy, Habtemicheal Bereketeab (statushouders) en Susanne Baudoin en Amine Meftah.

Na werkstage aan het werk

Opnieuw hebben statushouders de afgelopen maanden – met behoud van uitkering – een werkstage uitgevoerd bij opdrachtgevers van ICS Groep. In het bijzijn van Gemeente Eindhoven zijn op maandag 4 december jl. de contracten ondertekend. De statushouders starten nu met de basisopleiding schoonmaak en een taaltraject.

Eindhovense aanpak heeft succes

De wethouder van wonen, wijken en werk gaf eerder al te kennen blij te zijn met het succes van de Eindhovense aanpak. Het betreft maatwerk en dat werkt. “De Eindhovense aanpak werkt beter dan in de rest van Nederland. 32% van de vluchtelingen heeft een baan gevonden, in vergelijking tot een landelijk cijfer van 17%. Daarnaast zit een flinke groep nog op een opleiding of is in een traject op weg naar werk. Al deze nieuwe Eindhovenaren willen graag meebouwen aan de toekomst van onze stad. Wij zorgen ervoor dat ze daarmee kunnen beginnen, zij doen de rest”, aldus wethouder Dhr. Yasin Torunoglu (red. december 2019).

Ontwikkeling van talent

Bart van der Sluijs, algemeen directeur ICS Groep: “Sociaal ondernemen is voor ons een belangrijk aandachtspunt waar wij binnen ICS Groep veel in investeren. Onze visie is niemand aan de zijlijn. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een podium voor zijn of haar talent krijgt. Vanuit onze social return-tak hebben we veel ervaring in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook met statushouders.”

<< Terug naar nieuws