ICS Kennissessie: “Schoonhouden is zaak van ons sámen!”

Zo’n vijftig vertegenwoordigers van diverse woningcorporaties en aanverwante instanties waren woensdag present op de tweede kennissessie van schoonmaakbedrijf ICS Groep. Het centrale thema was gedragsverandering, betrokkenheid en beleving om te komen tot een optimale samenwerking om de openbare ruimten in wooncomplexen schoon te houden.

Gedragsveranderende schoonmaak is één van de speerpunten in het beleid van de ICS Groep. Jeske Nederstigt, gedragsdeskundige, ging uitgebreid in op zaken als motivatie, capaciteit en gelegenheid, als het gaat om het schoonhouden van openbare ruimten in wooncomplexen. Zo ontstond gaandeweg de sessie aan de hand van praktijkvoorbeelden een levendige discussie met de vertegenwoordigers van wooncorporaties: over verantwoordelijkheden, over de verschillen in motivatie bij jongere en oudere bewoners, over taakbevoegdheden en over een zo optimaal mogelijke samenwerking tussen diverse betrokkenen.

De ruim twee uur durende sessie leverde diverse nieuwe inzichten op. Uiteindelijke uitkomst van het verhaal: het schoonhouden van openbare ruimten in wooncomplexen is niet alleen een verantwoordelijkheid van een schoonmaakbedrijf en haar schoonmakers, maar ook zeker van de huurders en bewoners zelf. Dat wordt nog wel eens ernstig onderschat. Door een juiste interactie tussen deze twee partijen kan wel degelijk een gedragsveranderende schoonmaak ontstaan, waarbij het eindproduct een schonere leefomgeving zal zijn.

Meer weten over de sessie? Neem contact met ons op!

 

Bekijk hier de sfeerimpressie van de kennissessie! 

<< Terug naar nieuws