Op woensdag 21 maart neemt ICS deel aan de Landelijke Opschoondag. Hét moment om samen met bijvoorbeeld je collega’s voor meer bewustzijn rondom zwerfafval te zorgen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

ICS Groep doet mee aan Landelijke Opschoondag

“Meedoen is hartstikke leuk”, zegt Manon Nijs (Marketing & Communicatie bij ICS en mede-initiator). “En als organisatie steken we ook nog eens de handen uit de mouwen om Nederland een stukje schoner te maken.”

Jong en oud aan de slag

Voor de Landelijke Opschoondag wordt een groep enthousiaste ‘schoonmakers’ opgetrommeld. Collega’s, familieleden, kinderen, vrienden en bekenden. Jong en oud helpt mee om de omgeving rondom het hoofdkantoor van ICS in Eindhoven te ontdoen van fruitafval, sigarettenpeuken, kauwgum, blikjes en plastic flesjes. De organisatie van de Landelijke Opschoondag is in handen van de Stichting Nederland Schoon. Zij wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Daarvoor worden campagnes gevoerd, bedrijven geadviseerd en acties op touw gezet. Ook wordt onderzoek gedaan naar het oplossen van het zwerfafvalprobleem.

Samen houden we Nederland schoon

Evenals ICS ziet ook Nederland Schoon het als haar taak verder in te zetten op gedragsbeïnvloeding. Zodat iedereen de verantwoordelijkheid en noodzaak voelt zijn omgeving schoon te houden. Een van de doelstellingen is dat zij pas tevreden is als heel Nederland schoon is en blijft. Manon: “Daarvoor blijft de stichting de samenwerking opzoeken. Want een schoon Nederland, dat doen we samen. Wat dit betreft hebben we als ICS dezelfde uitgangspunten: samen zorgen voor een schone en gezonde leefomgeving.”

Aanmelden

Voor de actie kunnen medewerkers, kinderen, relaties en andere vrijwilligers zich aanmelden door een mail te sturen naar social@icsgroep.nl. Je ontvangt een bevestiging met praktische informatie over de actie.

Terugblik 2017

<< Terug naar nieuws