Het einde van het jaar nadert en de kerstvakantie staat weer voor de deur. Niets is fijner om de deur achter je dicht te trekken en met een opgeruimd gevoel te gaan genieten van de feestdagen. Hoe zorg je ervoor dat je in het nieuwe jaar weer goed kunt beginnen? Lees snel verder!

Inschrijven voor nieuwsbrief

Het kantoor kerstvakantieproof

Waarom vinden we het fijn om terug te komen in een opgeruimd en schoon kantoor? Tijdens de feestdagen heb je vaak tijd en de inspiratie om je goede voornemens op papier te zetten. In 2016 gaan we het net iets beter aanpakken dan voorheen. Als je op maandag 4 januari op kantoor komt en het is een grote puinhoop werkt dit niet echt mee. Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Weg met de lijstjes

We zijn allemaal toppers in het maken van to-do lijstjes. Het liefste zo veel mogelijk. Maak één to-do lijst met werkzaamheden voor na de feestdagen. Start niet meer met deze projecten voor de kerstvakantie. Maak daarnaast een to-do lijst met de taken voor 2015. Afvinken zorgt voor rust. En door de lijst te digitaliseren ook voor minder papieren op je bureau.

Samen sta je sterk

Plan de laatste dag voor de vakantie geen afspraken meer, maar ga samen met je collega’s aan de slag. Zorg eerst voor een cleandesk, pak een doekje en ga daarna aan de slag met de opbergkasten. Alles wat je in 2015 niet meer hebt gebruikt kan weggegooid worden. Ook door de kasten mag een doekje gehaald worden.

Laat het blinken!

Pak als het kantoor leeg is nog even de vloer aan. Omdat iedereen niet meer naar binnen hoeft, wordt er geen vuil meer mee naar binnen gelopen. Alles kan mooi drogen en als je terug komt in het nieuwe jaar heb je een stofvrije én blinkende vloer!

Tot slot: Weg met geurtjes

Een kantoor dat even niet gebruikt wordt, wordt ook niet vies. Zorg dat de vuilniszakken leeg zijn voordat je vertrekt en zet een lekker geurtje op je kantoor.

Succes en natuurlijk alvast de allerbeste wensen voor 2016.

<< Terug naar nieuws