Holland Food Service (HFS) en ICS starten C4U: de tak voor integrated facility services. De twee bedrijven gaan samen de klant ontzorgen, faciliteren en verrassen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Facilitaire partners komen samen in C4U

“Ieder bedrijf blijft doen waar ze goed in zijn, ICS in schoonmaak en HFS op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. Hier tellen we andere partners in onder andere groenvoorziening, ongediertebestrijding, beveiliging en afvalverwerking bij op met als resultaat het volledig ontzorgen van de klant. C4U is hierin de facilitaire regisseur”, aldus Bart van der Sluijs (algemeen directeur ICS).

De vier C’s

Op basis van vier kernwaarden biedt C4U een volledige ontzorging op facilitair gebied: Care for quality food, Care for quality service, Care for client satisfaction en Care for your budget. Door lean te werken, te sturen op eigenaarschap en gastheerschap draagt C4U zorg voor de juiste balans in kwaliteit, beleving en betaalbaarheid. Jeroen Kamerbeek (Customer Experience Director HFS): “We zijn echte ondernemers, slagvaardig en innoverend. We denken out of the box en komen zo tot schaalvoordelen, keten- en procesoptimalisatie.”

Zorg voor medewerkers

Naast de zorg voor opdrachtgevers heeft C4U ook zorg over de medewerkers. In een tijd met een krimpende markt, een verlaging van de schoonmaakfrequentie en het thuiswerken is steeds vaker sprake van boventallige medewerkers. Binnen C4U is hiervoor het Duurzaam Omscholingshuys ontwikkeld. De competenties, opleiding, ervaring en interessegebieden worden voor iedere medewerker vastgesteld. Vervolgens wordt er samen met de medewerker een omscholingsplan opgesteld zodat, na voltooiing van het traject, gemakkelijker een nieuwe functie gevonden kan worden. Jeroen: “Dit kan zijn bij een facilitaire partner of bij andere opdrachtgevers die veelal participeren in ons Omscholingshuys. Denk hierbij aan banen als conciërge, logistiek medewerker of thuishulp. En een belangrijke meerwaarde is dat ook eigen dienst medewerkers van onze opdrachtgevers kunnen aansluiten.”

De zorg sector als startpunt

C4U richt zich in het beginsel op zorginstellingen met als kerntaak care. Bart: “Dit doen we omdat elke zorginstelling wordt geconfronteerd met enerzijds de focus op kwalitatieve zorg voor de cliënten en anderzijds om de uitgaven van facility services te verkleinen. C4U speelt hierop in: de zorginstelling kan zich richten op het leveren van zorg, de rest nemen wij uit handen. Onze belofte: wij bieden cliënten een 5-sterren ervaring door herkenbaarheid, thuisgevoel, vertrouwde en veilige omgeving met een hoge mate van service en flexibiliteit.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over C4U op www.c4unederland.nl.  Hier is ook de brochure te downloaden.

<< Terug naar nieuws