Een benefietconcert voor Stichting Semmy, een stichting met als doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. Daar draagt ICS graag haar steentje aan bij.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Benefietconcert voor Stichting Semmy

Op 31 oktober 2015 wordt het benefietconcert Semmy’s voor de vijfde keer georganiseerd in De Leerfabriek in Oisterwijk. Het thema van dit jaar is 80’s & 90’s party. Kijk voor meer informatie over het benefietconcert en de kaartverkoop op www.semmys.net.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met een hersentumor. Circa 15% van de hersentumoren bij kinderen is een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom), ongeveer 18 gevallen per jaar. De overlevingskans bij een hersenstamtumor is namelijk vrijwel 0% met een levensverwachting na diagnose van 2 tot 12 maanden. Stichting Semmy financiert het VUmc onderzoek VONK-SEMMY.

Ambassadeur

Een van de ambassadeur van Stichting Semmy, Prof. Dr. Kaspers (hoofd kinderoncologie en -hematologie van VUmc Amsterdam) geeft als volgt het belang van Stichting Semmy weer: “Onderzoek naar tumoren van de hersenstam is dringend noodzakelijk en de enige kans om de huidige zeer slechte kansen op genezing van kinderen met deze vorm van kinderkanker te verbeteren”.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de stichting www.stichtingsemmy.nl.

<< Terug naar nieuws