Nieuwsbericht

Wie ontwerpt dé afvalbak van de toekomst?

Tijdens de Dutch Design Week wordt de designwedstrijd gelanceerd. Igor van Hoof, directeur SintLucas, onderstreept de wedstrijd: “Het initiatief van ICS is een prachtig voorbeeld van hoe SintLucas haar studenten verbindt met de wereld om hen heen. Real life projecten in een contextrijke omgeving, in dit geval ICS.” De studenten krijgen tot 22 december 2015 de tijd om een creatief en vrolijk ontwerp in te dienen. Daarnaast wordt van de studenten ook gevraagd om mee te denken over duurzaamheid. Hiervoor is de materiaalkeuze natuurlijk essentieel.

Bij ICS geloven we dat een schone en gezonde leefomgeving mensen productiever en gelukkiger maakt. Daarom maken wij schoon én zorgen we dat we het samen schoon houden. “We zijn altijd op zoek naar creatieve en vrolijke concepten om te bedenken hoe we dit steeds beter kunnen doen”, aldus Bart van der Sluijs, algemeen directeur van ICS.

Het beste ontwerp wordt uitgevoerd en de winnaar wint een bedrag van € 2.500. Op deze wijze wordt jong talent gestimuleerd en betrokken bij de dienstverlening van ICS. Bart van der Sluijs: “Door een innovatieve en creatieve afstudeeropdracht aan te bieden laten wij de studenten hun kwaliteiten en talenten ontdekken.”

Kip – Ketelhuisplein

De designwedstrijd wordt afgetrapt tijdens de opening van de Kip op het Ketelhuisplein op zaterdag 17 oktober om 15.00 uur. Een broedende kip op het Ketelhuisplein staat symbool voor een creatief lab waar ideeën en oplossingen worden ontwikkeld. Als creatieve wetenschappers gaan de studenten aan de slag met uiteenlopende vraagstukken van bezoekers.