De wereld van ICS

Wat is circulair ondernemen?

Als bedrijf kun je er niet omheen: circulair of duurzaam ondernemen. Het klimaatakkoord (en vooral het klimaat zelf) heeft het hard nodig dat we zuiniger omgaan met de wereld waarop we met zoveel mensen leven. Maar wat betekent circulair ondernemen eigenlijk? En hoe maak je de eerste stap?

Circulair ondernemen, de definitie

Als je alle betekenissen van circulariteit samenvat, zou je hier de volgende definitie uit kunnen halen: ‘circulair ondernemen is ondernemen waarbij geen afval bestaat en je grondstoffen steeds opnieuw gebruikt’.

Hoe maak je de eerste stap?

Om afval te kunnen reduceren is het belangrijk om het verbruik binnen jouw organisatie in kaart te brengen. Alleen op die manier kom je erachter waar afval kan worden gereduceerd en welke grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Vind je het lastig om een begin te maken? Kijk dan eens op de site van het Versnellingshuis Nederland circulair. Via dit platform helpt de Rijksoverheid ondernemers bij het succesvol ontwikkelen, lanceren en opschalen van diensten in de circulaire economie.

ICS & A Better Tommorow

Ook bij ICS zijn we doordrongen van de noodzaak van circulair ondernemen. Met ons programma A Better Tomorrow dragen we bij aan een duurzamere schoonmaakwereld. We betrekken de mensen in alle lagen van de organisatie in ons duurzaamheidsprogramma. En we gaan nog een stap verder: we werken heel nauw samen met opdrachtgevers en ketenpartners.

Wat betekent circulair ondernemen voor ICS?

Geen wollige beloftes, maar een concreet commitment waarvoor we onze verantwoordelijkheid nemen:

  • Binnen vijf jaar hebben 50 van onze klanten ons duurzaamheidsprogramma geadopteerd. En dat heeft aantoonbaar geleid tot minder verspilling.
  • Binnen drie jaar hebben we 25 procent waste gereduceerd bij opdrachtgevers die ons duurzaamheidsprogramma hebben geadopteerd.

Sociaal werkgeverschap

Duurzaam ondernemen gaat veel verder dan het reduceren van afval of het verminderen van grondstofverbruik. Een van de 4 focusgebieden in ons duurzaamheidsbeleid is ‘de mens’. Als echt familiebedrijf kunnen we er niet omheen. Onze mensen zijn voor ons het allerbelangrijkst. En als we het hebben over samen, dan bedoelen we ook écht samen. Ook met mensen die om wat voor reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Met onze werkmaatschappij Podium voor Talent krijgen deze mensen een podium met onze opdrachten. We zorgen voor opleiding en wanneer het goed gaat, is er ook uitzicht op een vaste baan bij ICS.

Zet nú de stap naar circulair schoonmaken

Elk bedrijf zal op zoveel mogelijk onderwerpen de knop naar duurzaam of circulair ondernemen gaan omzetten. Wie bij ICS inkoopt, zet alvast een stap in de goede richting.

Doe je mee?

Zet vandaag de stap naar circulair schoonmaken!

Hoe kunnen we je helpen?
Langdurige zorg (Care)
Samen elke dag innovatiever met Optimize