Nieuwsbericht

Vijf tips voor een schoon kantoor

Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet om je kantoor zelf schoon te houden. Want iedereen wil toch lekker kunnen werken?

1. Clean desk: zorg voor een leeg bureau

Als je je werkplek verlaat, laat je je bureau leeg achter. Het geeft een gevoel van overzicht en rust. Je kunt je beter concentreren en je bent dus productiever. Daarnaast kunnen onze schoonmakers beter schoonmaken. Een win-winsituatie.

2. Voorkom ziekte en reinig regelmatig je toetsenbord

Onze schoonmakers mogen vaak niet aan kantoorartikelen komen. En laat een toetsenbord nu een bron van bacteriën zijn. Door regelmatig je toetsenbord schoon te maken met bijvoorbeeld alcoholdoekjes dood je de bacteriën en voorkom je dat je sneller ziek wordt.

3. Afvalbakken op de juiste plek

Zorg voor voldoende afvalbakken per bureau, zodat iedereen gemakkelijk dingen kan weggooien. Het scheiden van afval is hierbij een vereiste, zo zijn we samen duurzaam en goed voor het milieu.

4. Aantrekkelijke pauzeruimte

Door je medewerkers een comfortabele plek aan te bieden om te zitten en van hun lunch te genieten, kunnen ze zich tijdens de pauze ontspannen en zich weer opladen voor de rest van de dag. Je zorgt voor meer productiviteit en doordat ze niet achter hun computer lunchen, ook voor een schonere werkplek. Te druk en toch snel een broodje achter je computer eten? Gebruik dat altijd een bord, zodat broodkruimels of andere etensresten niet achterblijven in je toetsenbord of op je bureau.

5. Hygiëne: begin bij jezelf

We kunnen een kantooromgeving niet vergelijken met een cleanroom. Maar ook zelf kunnen we door simpele dingen bijdragen aan het schoon houden. Door bijvoorbeeld regelmatig je handen te wassen gedurende de dag en niet alleen na een bezoek aan het toilet. Zo verlagen de verspreiding van het aantal bacteriën.

Meer weten over een schone werkplek of heb je nog andere tips of ideeën? Geef het door via info@icsgroep.nl of tweet @ICSGroep. Bekijk hier het onderzoek uit Georgia.