Nieuwsbericht

Schoon drinkwater én hygiëne voor iedereen

Namens ICS Groep (ICS) hebben i-Team Global (producent van o.a. de i-mop) en BOMA vorig jaar 202.500 liter schoon drinkwater permanent beschikbaar gemaakt op plekken in de wereld waar dit het hardst nodig is. MADE BLUE investeert hiervoor in de waterprojecten van aangesloten goede doelen zodat minstens evenveel drinkwater beschikbaar komt voor de mensen die nu toegang tot schoon drinkwater ontberen.

MADE BLUE heeft als missie om zoveel mogelijk mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot schoon drinkwater. Ze leggen daarmee de basis voor een gezond en productief bestaan. Circa   844.000.000 mensen hebben nog altijd geen toegang tot schoon drinkwater. MADE BLUE wil daar wat aan doen op een transparante manier die duurzaam werkt.

Een liter voor een liter

In Nederland gebruikt het gemiddelde huishouden ongeveer 50.000 liter water per persoon per jaar. De cijfers in VN geven aan dat er 5 liter water nodig is om een kind op school te voorzien van water voor voeding en hygiëne, er is 20 liter water nodig om een volwassene een dag lang van water te voorzien en 100 liter water om een gezin een dag lang te voorzien van water. In totaal wordt er in Nederland 1,1 biljoen liter water per jaar verbruikt. Een derde van de wereldbevolking heeft deze luxe echter niet, daar heeft 1 op de 10 zelfs geen toegang tot schoon drinkwater. Om de situatie voor deze mensen te verbeteren volgt MADE BLUE het principe ‘een liter voor een liter’, waarbij zij elke verbruikte liter drinkwater spiegelen met een liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.

Bij MADE BLUE werken we zo goed als mogelijk verder aan onze missie: toegang tot schoon drinkwater én hygiëne voor iedereen. Want dat is vandaag belangrijker dan ooit.

SAMEN werken aan duurzaamheid

Samen met leverancier BOMA draagt ICS haar steentje bij aan een duurzame en sociale wereld. Voor iedere I-mop die BOMA verkoopt wordt een bijdrage aan de wereld geleverd. Het apparaat gebruikt namelijk veel minder water in vergelijking met andere schrobzuigmachines en die besparing wordt vertaald naar een donatie aan MADE BLUE. MADE BLUE investeert dit vervolgens in schoon drinkwater in landen en regio’s waar de overheid niet in staat is om zelf watervoorzieningen aan te leggen.

ICS zet bij meerdere opdrachtgevers de I-Mop met succes in. I-team Global spiegelt al het water dat wordt gebruikt door de I-mop schoonmaakmachines die actief zijn ingezet bij klanten. Het subcertificaat dat ICS behaalde is onderdeel van het jaarcertificaat dat i-team Global ontvangt.

Familiebedrijf ICS met zorg voor elkaar

ICS is écht een familiebedrijf, onze medewerkers zijn onze belangrijkste activa. Vanuit deze ambitie denken HR en het ICS continuous improvement team na over een passende en directe samenwerking met MADE BLUE, een manier van samenwerken die zowel duurzaamheid alsook het sociale aspect raakt.

Samen met MADE BLUE onderzoekt ICS de mogelijkheden om schoon drinkwater beschikbaar te maken voor bijvoorbeeld evenveel families als werknemers van ICS. Met als doel een duurzame samenwerking met MADE BLUE die de bedrijfsfilosofie van ICS raakt.