De wereld van ICS

Samen sterk voor Oekraïense vluchtelingen

De verschrikkingen van de oorlog in Oekraïne volgen elkaar in rap tempo op. Al meer dan vier miljoen Oekraïners zijn hun thuisland ontvlucht op zoek naar veiligheid. Zij vluchten veelal naar buurlanden, maar ook ons land verwelkomde de afgelopen weken enkele duizenden Oekraïense vluchtelingen. Een paar honderd van hen worden momenteel opgevangen in Eindhoven, veelal in leegstaande kantoorpanden. Eindhovenaren, Eindhovense bedrijven en diverse instellingen doen zo veel mogelijk om de situatie voor deze vluchtelingen zo aangenaam mogelijk te maken. Ook wij dragen ons steentje bij; als facilitair dienstverlener, werkgever én als leverancier.

Als facilitair dienstverlener..

Ongeveer twee weken geleden kregen wij te horen dat een voormalige locatie van het Stedelijk College in Eindhoven werd omgetoverd tot basisschool voor Oekraïense vluchtelingen. Een fantastisch initiatief, want daardoor kunnen honderden kinderen vanaf vorige week maandag weer les krijgen in hun eigen taal. Zo lopen de gevluchte kinderen geen leerachterstand op en hebben zij contact met landgenoten in dezelfde situatie. Dit alles kon mogelijk worden gemaakt dankzij hulp in alle soorten en maten. Zo werden er onder andere lesmaterialen gedoneerd en zijn er Oekraïners bereid gevonden om les te geven. Toen onze contactpersoon van het Stedelijk College Eindhoven vroeg of wij bereid waren om het schoonmaakonderhoud op deze locatie voor onze rekening te nemen, twijfelden we dan ook geen moment.

Als werkgever..

Dat Oekraïense vluchtelingen bereid zijn om hun handen uit de mouwen te steken tonen ook Nadia, Natalia, Luba en Arina. Deze dappere Oekraïense vrouwen verwelkomen we deze maand namelijk in de ICS familie. In duo’s zullen zij schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren in de regio Eindhoven. De dames worden niet zomaar in het diepe gegooid. Dankzij het snelle schakelen van het team van Senior Rayonmanager Lindsey van Hout kunnen zij worden ingezet op passende locaties, namelijk bij de hierboven genoemde school voor Oekraïense vluchtelingen en op een woonlocatie waar momenteel Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Zij zullen in hun werkzaamheden worden begeleid door Zanetta; een van onze medewerkers die de Oekraïense taal beheerst. Wij hopen dat de dames zich op deze manier toch een beetje thuis zullen gaan voelen en een prettige tijd zullen beleven binnen ons familiebedrijf.

Als leverancier..

Eindhoven heeft al ruim 500 vluchtelingen gehuisvest. Een flink aandeel van hen heeft ruim een week geleden hun intrek genomen in 62 woningen van De Ekelhof; een locatie van Wooninc. Voor iedere woning leverden we een schoonmaakpakketje, bestaande uit: een compleet mopsysteem, bezem, handveger & blik, sanitairreiniger, interieurreiniger en microvezeldoeken. Daarnaast leverden we materialen en middelen voor het Leger des Heils, dat het schoonmaakonderhoud verzorgt.

Het is hartverwarmend om ieders betrokkenheid te zien. Samen kunnen we het verschil maken voor deze mensen. Samen maken we het elke dag een beetje beter!

We zijn blij dat we een bijdrage kunnen leveren om de omstandigheden van de Oekraïners iets te verzachten. Hopelijk maken onze acties, samen met de acties van andere mensen en bedrijven, een grote impact. Samen elke dag beter!
Stefano De Palma
Operationeel Directeur regio Zuid