Resultaten onderzoek tevredenheid medewerkers 2024
Door continu te investeren in onze medewerkers, maken wij het verschil; elke dag weer. Tevreden medewerkers leiden immers tot tevreden opdrachtgevers en eindgebruikers. Om te onderzoeken hoe het staat met de tevredenheid onder onze medewerkers, vragen wij hen jaarlijks om het medewerkerstevredenheidsonderzoek in te vullen. De resultaten hiervan leiden tot inzichten die we gebruik om ICS als werkgever te verbeteren. Graag delen wij de resultaten van dit onderzoek.
Het onderzoek
Binnen het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen twee groepen medewerkers: 1. operationele schoonmaak- en cateringmedewerkers en 2. leidinggevenden en kantoor-en stafmedewerkers (kader). De enquêtes voor beide groepen bestonden uit algemene vragen en vragen specifieker gericht op de functies. Leidinggevenden en kantoor-en stafmedewerkers stelden we aanvullende vragen over onderwerpen zoals externe communicatie en het management. Overlappende thema’s die bij beide groepen aan bod kwamen, waren onder andere: werkomstandigheden, ongewenst gedrag en werktevredenheid.
In totaal heeft 46% van het kaderpersoneel en 35,5% van medewerkers uit de operatie het onderzoek ingevuld.
Waardering van een 7,7 en 7,1!
Medewerkers in een operationele functie geven ICS als werkgever een 7,1. Een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar. Vooral de ervaren ruimte voor eigen initiatief, de betrokkenheid van de leidinggevende en ontvangen persoonlijke waardering werden positief beoordeeld en toonden een mooie stijging. Redenen die worden aangegeven om bij ICS te werken zijn vooral de flexibiliteit, klanten en leuke collega’s.
Het kantoor-en stafpersoneel en leidinggevenden beoordelen ICS als werkgever met een 7,7, wat ook een kleine stijging ten opzichte van 2023 is. Zij zijn te spreken over de betrokkenheid van hun leidinggevende en betrouwbaarheid van hun collega’s. De diversiteit in hun functie, flexibele werktijden en leuke collega’s vormen de grootste motivatie voor deze groep medewerkers.
Verbeterpunten
Naast de positieve beoordelingen door onze medewerkers, zijn er altijd punten die meer aandacht verdienen. Uiteraard zijn ook dit belangrijke resultaten uit het onderzoek. Wij zijn blij met de eerlijke mening van onze medewerkers, zodat wij verbeterpunten in kaart hebben kunnen brengen en deze aan kunnen gaan pakken. Zo kunnen wij continu verbeteren. De belangrijkste aandachtspunten voor het aankomende jaar zijn: aandacht voor ongewenst gedrag en het delen van doelen en ambities vanuit het management. Daarnaast besteden wij het aankomende jaar extra aandacht aan vitaliteit.
Voortdurend aandacht voor ongewenst gedrag
Zowel onder kader als operationele medewerkers dienen wij extra aandacht te schenken aan de mogelijkheden die wij bieden, mocht er onverhoopt sprake zijn van ongewenst gedrag jegens onze medewerkers. Uiteraard wordt dit gedrag binnen ICS niet getolereerd en doen wij er alles aan om dit te voorkomen. Aankomend jaar trainen wij leidinggevenden in het herkennen en aanpakken van ongewenst gedrag.
Om het personeel duidelijk te maken waar zij zich kunnen melden wanneer er toch ongewenst gedrag plaatsvindt, wordt daarover dit jaar intern nog meer gecommuniceerd.
Delen doelen
Niet alleen voor onze opdrachtgevers en potentiële klanten is het interessant om op de hoogte te zijn van de doelen en ambities van ICS. Het is ook belangrijk dat onze medewerkers, zowel operationeel als kantoor- en stafmedewerkers en leidinggevenden, weten waar ICS voor staat en wat onze ambities zijn. Hier spelen wij dit jaar met extra communicatie op in.
Vitaliteit
Graag houden wij onze medewerkers fit en gezond. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Om te achterhalen aan welke aandacht voor vitaliteit onze medewerkers behoefte hebben, namen wij hiervoor een extra categorie op in de vragenlijst. Naar aanleiding van de resultaten schenken wij dit jaar extra aandacht aan het delen van financiële informatie en tips en bieden wij, wanneer daar behoefte aan is, extra ondersteuning. Daarnaast delen wij komend jaar gezonde recepten met onze medewerkers, om gezonde voeding op een leuke manier te stimuleren.
Bekijk de factsheet voor meer informatie over de resultaten uit het onderzoek.