Nieuwsbericht

Overstap reguliere schoonmaak naar Zorg & Welzijn

Robin werkt al bijna 30 jaar bij ICS Groep en maakte onlangs de overstap van reguliere schoonmaak naar Zorg & Welzijn. Wat vindt hij zo leuk aan deze branche?

Hoe lang werk je al voor ICS Groep?

“Ik ben begonnen in de schoonmaak op 15 april 1991 bij het bedrijf Grodijk Dienstverlening, dat 10 jaar daarna werd overgenomen door ICS Groep. In totaal werk ik dus al bijna 30 jaar voor ICS Groep. Als Rayonmanager heb ik (bijna) door heel Nederland gewerkt voor diverse opdrachtgevers. Zo heb ik kazernes in onderhoud gehad, gewerkt voor Defensie en in het onderwijs.”

Van Loodgieter tot Rayonmanager. Dat vraagt om een toelichting…

Robin is gestart als loodgieter. “Na mijn middelbare school ben ik bij een loodgietersbedrijf gaan werken. Dit werk heb ik ruim 10 jaar gedaan, met een onderbreking van de dienstplicht.” Hoe ben je de schoonmaakbranche ingerold? “Ik was vanaf de lagere school bevriend met de eigenaar van Grodijk Dienstverlening, wat later ICS Groep is geworden. Hij vroeg me bij hem te komen werken, omdat het bedrijf snel groeide en mensen nodig had. Een hele omschakeling, dat wel. Maar ik merkte al snel dat ik uit het werk in de schoonmaak veel voldoening kon halen. Samen met mijn team zorgde ik ervoor dat onze opdrachtgevers in een fijne en schone omgeving kunnen leven en werken. Waarbij je ook veel in contact bent met de opdrachtgever en gebruikers.”

Nu werk je voor Zorg & Welzijn opdrachtgevers

Onlangs heb je de overstap gemaakt van reguliere schoonmaak naar schoonmaak in de Zorg & Welzijn. Hoe is dat zo gelopen? “Het was niet per se mijn keuze, maar het bevalt erg goed!” Wat is het grootste verschil voor jou? “Het is heel anders schoonmaken dan bijvoorbeeld in een kantooromgeving. Ik kan het goed vinden met de diverse doelgroepen. Iets waar je wel tegen moet kunnen. Het kan soms best pittig zijn om met zieke cliënten te werken of bewoners die ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ vertonen. Hier zie ik juist de uitdaging om een vertrouwensband op te bouwen. We zijn tenslotte bij de cliënt in zijn of haar leefomgeving aan het werk. Ik zeg weleens: het moet je roeping zijn om dit werk te doen, het is niet voor iedereen weggelegd. Maar het is heel dankbaar werk.”

Over vijf jaar…

“…zie ik mezelf nog steeds werken in Zorg & Welzijn. Ik blijf mijn steentje bijdragen voor deze doelgroep en ik hoop dat we dit voor nog veel meer opdrachtvers mogen gaan doen.”