Nieuwsbericht

Datagedreven schoonmaakprogramma Optimize® live bij Heijmans

Afgelopen maand is het datagedreven software systeem Optimize® ingezet bij onze opdrachtgever Heijmans. Na het draaien van verschillende pilots is het programma nu zo ontwikkeld dat het geïmplementeerd kan worden bij opdrachtgevers. Heijmans is een van de eerste klanten waar Optimize® wordt ingezet.

Van data naar werkprogramma

Het software systeem heeft raakvlakken met verschillende disciplines zoals duurzaamheid, innovatie en efficiëntie. Met behulp van data worden schoonmaakprocessen verbeterd en efficiënter ingericht.
Dit wordt allereerst gedaan door het verzamelen van beschikbare data, denk hierbij aan externe keuringen, dagelijkse steekproefsgewijs controles en belevingsmetingen. Daarnaast verzamelen we real-time data met behulp van QR codes. De schoonmaakmedewerkers scannen de QR code van een ruimte en geven aan welke handelingen zij hebben uitgevoerd. Daardoor weten we welke taken er waar en wanneer worden uitgevoerd. Vervolgens wordt er gekeken naar de data die aanwezig is bij Heijmans zelf. Zo maken we gebruik van de bewegingssensoren in het pand van Heijmans waardoor het gebouwgebruik inzichtelijk wordt.

Al deze data wordt verzameld in ons datawarehouse zodat we analyses en trends inzichtelijk kunnen maken. Zo weten we bijvoorbeeld hoe vaak een bepaalde ruimte gebruikt is, wanneer er iets (extra) schoongemaakt dient te worden of wanneer toiletpapier of de zeepdispenser bijgevuld dient te worden.

Onze schoonmaakmedewerkers ontvangen op een tablet of telefoon een specifieke takenlijst, gebaseerd op de vergaarde data. Hierdoor weten zij precies wat er gedaan dient te worden en er wordt ook meteen aangegeven wat de efficiëntste route is om deze taken uit te voeren.

Inzicht voor ICS en Heijmans

Optimize® geeft niet alleen voor de schoonmaakmedewerkers weer welke taken zij dienen uit te voeren. Ook voor Heijmans heeft deze nieuwe manier van werken vele voordelen. De totale mankracht wordt optimaal ingedeeld en daarbij zetten wij onze medewerkers in hun kracht zodat zij het beste tot hun recht komen en op een verantwoorde manier naar hun pensioen kunnen werken. Daarnaast kunnen doelstellingen op gebied van duurzaamheid en efficiëntie vastgelegd en gemeten worden in de tool. Het dashboard geeft voor Heijmans overzicht en inzicht in de uitgevoerde taken en de behaalde optimalisaties.

Benieuwd wat Optimize® voor jou kan betekenen?

Met datagedreven schoonmaak gaan wij net een stapje verder. We kijken niet alleen naar de data die intern bij ons beschikbaar is, maar ook naar de data vanuit de opdrachtgever. Dit kunnen bijvoorbeeld gegevens van toegangsbatches van een pand, wifi-systemen of plansystemen van vergaderruimtes zijn. Hiermee levert Opmize® het volgende voor jou als klant op:

  • Totale ontzorging voor een eerlijke prijs
  • Een hoge waardering van facilitys onder je personeel
  • Maatwerk dat dagelijks meebeweegt met de dynamiek in jouw gebouw
  • Je positie als interessante werkgever voor nieuwe medewerkers wordt versterkt
  • De dienstverlening is duurzamer met minder verspillingen tegen een aantrekkelijke prijs
  • Bij delen data in de facilitaire keten reikt optimalisatie verder dan de diensten van ICS alleen
  • Het biedt transparantie over optimalisaties via een app en/of managementrapportage
  • Gerealiseerde efficiency kan aangewend worden voor het uitvoeren van extra soft services
  • Het levert aantrekkelijkere brede taken op voor onze medewerkers

Wil je meer weten over Optimize®,  neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.