Nieuwsbericht

Optimale efficiency bij High Tech Campus Eindhoven

Het is een van de meest innovatieve locaties van het land: de High Tech Campus in Eindhoven. Het op technologie gerichte bedrijventerrein is dan ook de ideale locatie om ons nieuwe in-huis ontwikkelde software systeem, Optimize®, te implementeren.

Een slim gebouw

Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen om Optimize® te implementeren bij de landschapsvillia HTC85. Het op 1 juni 2021 opgeleverde gebouw is een Smart & Sustainable building, waar ontzettend veel data verzameld wordt. Zo zijn er LED-armaturen in het gebouw geplaatst, die onder andere de bezetting en temperatuur meten en zodoende als input dienen voor het gebouwbeheersysteem.

Een verbetering op het gebied van duurzaamheid, innovatie en efficiëntie

Het plan van de High Tech Campus Eindhoven is om het gebouw HTC85 in te zetten voor het testen van technologieën en het realiseren van verbeteringen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en efficiëntie. Dit komt sterk overeen met het streven en tevens de bedrijfsbelofte van ICS Groep: ‘’Samen elke dag beter’’. Samen met onze eigen medewerkers, maar ook met onze klanten, leveranciers en andere partijen binnen de keten zetten wij elke dag stappen in de goede richting. Het door ICS Groep ontwikkelde software systeem dat raakvlak heeft met zowel duurzaamheid als met innovatie en efficiëntie noemen wij: Optimize®.

Optimize®

Met behulp van de input van diverse klanten, de TU Eindhoven en BINX Smartility hebben wij een software systeem ontwikkeld dat op basis van data en artificial intelligence efficiënte facilitaire werkprocessen creëert. Dit leidt tot een duurzame inzetbaarheid van onze mensen en materialen en middelen, voor een eerlijke prijs. Onnodige werkzaamheden worden voorkomen, wat resulteert in onder andere een effectievere dienstverlening, een optimale kwaliteit en kostenbesparing.

 Optimize® en HTC85

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken met Optimize® is data benodigd. Data van ICS Groep, data van de klant en eventueel data uit aanvullende sensoren. Bij HTC85 is enorm veel data beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de data uit het gebouwbeheersysteem. Door alle beschikbare data toe te voegen aan ons datawarehouse kunnen wij voorspellen welke ruimtes gebruikt zijn, welke taken er uitgevoerd dienen te worden, welke medewerkers beschikbaar zijn, waar zij goed in zijn, et cetera. Op die manier is het systeem in staat om een optimaal dynamisch rooster te ontwikkelen met slimme looproutes per facilitaire medewerker.

Door de implementatie van Optimize® in gebouw HTC85 van de High Tech Campus slaan we samen een grote slag op het gebied van duurzaamheid, innovatie en efficiëntie. Benieuwd of een optimale facility management efficiency ook past bij uw organisatie? Lees hier meer over Optimize® of neem contact met ons op.