Nieuwsbericht

Op kamers? Zo houd je het studentenhuis schoon!

Eigen kamer eerst

Begin bij je eigen kamer. Ruim de rommel op, neem je meubels af met een licht vochtig doekje en stofzuig de vloer, ook de plintjes. Goed voorbeeld doet volgen!

Stapelbare opbergdozen

Een kleine kamer en geen kledingkast? Koop stapelbare opbergdozen voor je kleding en een wasmand voor je vieze kleding.

Maak een schoonmaakplanning

Een planning geeft aan wie wanneer aan de beurt is om een ruimte schoon te maken. Wie zich er niet aan houdt, trakteert een rondje tijdens de eerst volgende huisavond. Zeker weten dat iedereen aan de slag gaat!

Schoonmaak wordt een feestje

Plan één keer per jaar een grote schoonmaak met alle huisgenootjes. Zet de muziek hard en pak alles rigoureus aan en sluit de dag af met een hapje en een drankje. Zo wordt schoonmaken een feestje!

Vieze vaat

Zorg dat iedereen zijn eigen serviesgoed afwast na het eten. Van degene die toch zijn afwas laat staan, zet je dit serviesgoed voor de kamerdeur of in de kamer. Dat zal lekker ruiken!

Schoon toilet

Het toilet is niet het fijnste plekje in het huis, maar als iedereen er netjes mee omgaat valt het nog mee. Zorg voor vochtige wegwerpdoekjes. Hiermee maak je de wc-rand en de bril schoon. Gooi nooit de wegwerpdoekjes in het toilet, maar altijd in de vuilnisemmer. De doekjes zorgen voor verstopping, omdat ze niet oplosbaar zijn.

ICS wenst alle studenten een fris en schoon schooljaar toe!

Toch nog vragen of behoefte aan meer tips? Tweet naar @ICSGroep of #eenschonekamer