Nieuwsbericht

Onze nominaties voor de Golden Service Awards 2019

Ook dit jaar wordt er weer een Golden Service Award uitgereikt voor de ‘Schoonmaker van het jaar 2019’. Maar niet alleen schoonmakers worden in het zonnetje gezet. Dit jaar wordt er ook een award voor Leidinggevende van het jaar en het Schoonmaakteam van het jaar uitgereikt. Lees meer over wie wij hebben genomineerd en waarom zij deze bijzondere onderscheiding zouden moeten krijgen. Dé schoonmaker van het jaar werkt natuurlijk bij ICS Groep!

Over de Golden Service Awards

De Golden Service Awards hebben als doel een stevige bijdrage te leveren aan de kwaliteit en imago van de schoonmaaksector. Werken aan de zichtbaarheid en uitstraling, als onafhankelijk en kwalitatief sterk platform. De Awards dragen bij aan de trots die een ieder voelt om in de schoonmaaksector werkzaam te zijn. Dit gedachtegoed delen wij als ICS. Met een groep van bijna 3.000 medewerkers is het lastig om per award maar één iemand te nomineren. Ondanks dat hebben we een selectie gemaakt van medewerkers en teams die er wat ons betreft het afgelopen jaar uitblonken. En waarom precies leggen we hieronder uit.

Schoonmaker(s) van het jaar

Mathieu, werkzaam voor diverse woningcorporaties in Wijchen en omgeving
“Mathieu maakt altijd alles tot in de puntje schoon. Letterlijk ieder hoekje. Dit zie je ook terug in zijn bedrijfsauto. De indeling heeft hij volledig aangepast en op maat gemaakt naar zijn wensen en behoeften. Niet alleen wij als werkgever en onze opdrachtgevers, maar ook de gebouwbewoners zijn ontzettend blij met het werk van Mathieu. Zo blij dat hij zelfs presentjes ontvangt van de bewoners, omdat hij zijn werk zo goed doet.”

Bianca, Schoonmaakmedewerker bij Reinaerde Gezondheidscentrum in Den Dolder
Schoonmaken is de Zorg & Welzijn is wezenlijk ander werk, dan bijvoorbeeld kantoorschoonmaak. Het vraagt namelijk om een grote betrokkenheid bij de doelgroep. “Bianca wordt heel graag gezien door de opdrachtgever en haar bewoners. Ze denkt mee en is zeer flexibel in de planning. Niks is teveel. Ze pakt alles op, is proactief en altijd aan het werk met een grote glimlach.”

Leidinggevende van het jaar

Lindsy, Objectleider bij Fontys Hogeschool Eindhoven
“We zouden haar bij ICS zo willen klonen! Ze doet het super. Staat altijd klaar voor haar team en de opdrachtgever. Haar technische kwaliteit op orde. Inzet en communicatie is bovengemiddeld. Echt een voorbeeld leidinggevende. Haar karakter en open uitstraling zorgt voor een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Als je met haar werkt, merk je dat ze ‘echt’ is. Ze heeft geen masker op.”

Schoonmaakteam(s) van het jaar

Team NS Stations
“Dit team staat altijd voor elkaar klaar. De klant zet (in contract) op een 7 in, maar onze medewerkers werken voor een 9 of 10. Elke Stationmanager loopt weg met de medewerkers van dit team. Dit laat de opdrachtgever ook blijken! Op de dag van de schoonmaak ontvingen alle medewerkers uit dit team een cadeaubon om te laten zien dat iedereen gewaardeerd wordt in het werk. Onze mensen worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en er wordt veel gevraagd van iedereen. De betrokkenheid onderling is heel erg groot.”

Team Provinciehuis Zuid-Holland in Den Haag
Waarom dit team de titel ‘het beste schoonmaakteam van Nederland’ heeft verdiend? “Onze opdrachtgever vindt het heel prettig om met de gemotiveerde leidinggevende en een heel dienstbaar team te werken. Het team vangt samen de pieken en dalen in het werk, op een bijzonder constructieve wijze op. Er is een goede samenwerking en balans tussen reguliere medewerkers en de inzet van krachten met een afstand tot de arbeidsmarkt (Social return). Onderling zijn ze enorm samenhorig. Met enige regelmaat worden team-BBQ’s georganiseerd (in het Zuiderpark). Iedereen is dan welkom, ook de partners en kinderen. Maar zeker ook de opdrachtgever, die de laatste BBQ ook aanwezig was.”