Nieuwsbericht

Ondertekening contracten statushouders ICS Groep

Na het succesvol afronden van hun opleidingstraject, tekenen statushouders een contract bij ICS Groep.

Samen met Seiso Opleidingen heeft ICS Groep de afgelopen drie maanden negen statushouders opgeleid. De basisvakopleiding Schoonmaakmedewerker en trainingen Nederlandse taal en werkcultuur waren onderdeel van het opleidingstraject. Met zes van deze statushouders gaat ICS Groep de samenwerking aan.

Gemotiveerd aan de slag

De statushouders hebben de afgelopen maanden een werkstage uitgevoerd bij opdrachtgevers van ICS Groep in de regio Eindhoven. Door de combinatie van opleiden en het opdoen van werkervaring wordt een bijdrage geleverd  aan een vlottere integratie en inburgering van de statushouders. In januari vindt het examen voor basisschoonmaak en vloeronderhoud plaats, het taaltraject loopt door tot eind april 2020. De statushouders zijn zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan bij ICS Groep.

 

 

Ondertekening van contract

Op maandag 9 december 2019 zijn de contracten ondertekend bij ICS Groep op kantoor, in het bijzijn van wethouder Dhr. Yasin Torunoglu. De wethouder van o.a. wonen, wijken en werk is blij met het succes van de Eindhovense aanpak. Het betreft maatwerk en dat werkt. “De Eindhovense aanpak werkt beter dan in de rest van Nederland. 32% van de vluchtelingen heeft een baan gevonden, in vergelijking tot een landelijk cijfer van 17%. Daarnaast zit een flinke groep nog op een opleiding of is in een traject op weg naar werk. Al deze nieuwe Eindhovenaren willen graag meebouwen aan de toekomst van onze stad. Wij zorgen ervoor dat ze daarmee kunnen beginnen, zij doen de rest”, aldus wethouder Dhr. Yasin Torunoglu.

Ontwikkeling van talent

Bart van der Sluijs, algemeen directeur ICS Groep: “Sociaal ondernemen is voor ons een belangrijk aandachtspunt waar wij binnen ICS Groep veel in investeren. Onze visie is niemand aan de zijlijn. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een podium voor zijn of haar talent krijgt. De samenwerking met Seiso is een mooi voorbeeld van hoe wij investeren in sociaal ondernemen. Wij zijn trots op hoe de statushouders zich de afgelopen periode hebben ontwikkeld en blij dat we hen een plek kunnen bieden bij ICS. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt zijn we continue op zoek naar nieuwe bronnen en samenwerkingen. Vanuit onze social return-tak AMC Point hebben we veel ervaring in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook met statushouders. We kijken uit naar een volgende groep om dit concept breder te implementeren.”

Over Seiso Opleidingen

Seiso Opleidingen verzorgt opleidingen en trainingen binnen de schoonmaakdienstverlening. Daarnaast plaatsen ze opgeleide mensen vanuit een social return situatie.