De wereld van ICS

Schoonmaak als essentieel onderdeel van een ideale werkomgeving

Een schone, opgeruimde werkplek. Dat vindt iedereen prettig. Sterker nog, het brengt de nodige voordelen met zich mee. Denk aan een professionele uitstraling van jouw bedrijf of school, een hogere productiviteit, lager ziekteverzuim en de bevordering van samenwerkingen. Hoe dat precies zit leggen we hieronder uit. Op naar de ideale werkomgeving.

Een lager ziekteverzuim

Computers, tapijt en meubilair zijn een bron van bacteriën en ziekteverwekkers. Werknemers – en op school, leerlingen – brengen een groot deel van hun tijd met elkaar door in één ruimte. Griep en verkoudheidsvirussen hebben hierdoor een grote kans op verspreiding. Houd jij de ruimtes schoon en hygiënisch? Dan heeft dit een positieve invloed op het ziekteverzuim.

Mensen zijn productiever in een gezonde werkomgeving

Een schone werkplek brengt meer voordelen met zich mee. Het zorgt voor minder stress en afleiding en meer overzicht en rust. Zeg nou zelf, het is toch ontzettend fijn als je direct vindt waar je naar op zoek bent? Een laatste – ook niet geheel onbelangrijk – voordeel is dat een opgeruimde werkplek leidt tot minder vergissingen. Al deze factoren zorgen voor een verhoging van de productiviteit.

Hoe realiseer je die ideale werkomgeving?

We geven een paar tips.

Ga voor een clean desk policy
Oftewel: beperk de papieren en materialen op je bureau tot datgene wat je die dag nodig hebt.  Klaar met werken? Ruim dan alles weer op. Dit zorgt niet alleen voor minder rommel op het bureau, maar er kan ook veel beter worden schoongemaakt.

Controleer de ventilatie
Goede ventilatie is namelijk enorm van belang voor een gezonde werkomgeving. Kantoorpanden en schoolgebouwen kunnen snel stoffig worden. Dankzij goede ventilatie is de kans kleiner dat ziektekiemen zich verspreiden.

Maak de werkplek regelmatig schoon
Een andere manier om ervoor te zorgen dat ziektekiemen minder kans krijgen om zich te verspreiden – en een redelijk voor de hand liggende tip – is het schoonmaken van de werkplek. Kies daarbij niet alleen voor stofzuigen en het afdoen van het bureau, maar poets ook eens de materialen die je regelmatig gebruikt, zoals een toetsenbord.

Plaats voldoende afvalbakken
Simpel maar waardevol: genoeg afvalbakken. Op die manier laten gebouwgebruikers hun afval niet zo snel slingeren, maar zijn ze juist geneigd het direct weg te gooien.

Hulp bij het realiseren van een ideale werkomgeving

Dagelijks realiseren wij schone werkomgevingen. Samen met onze klanten kijken we altijd naar de juiste aanpak. Daarbij kijken wij graag nog een stapje verder. Zo ontwikkelden we bijvoorbeeld Optimize®. Met deze methode zorgen wij door slimmer te werken aan de hand van data voor een optimale efficiency binnen de facilitaire dienstverlening. Heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Een betere samenwerking

Een ander pluspunt van een schone werkomgeving is de positieve invloed op de werksfeer en collegialiteit. Ja écht. Uit onderzoek blijkt dat we ons in een rommelige, onhygiënische werkomgeving minder op ons gemak voelen. Dat resulteert vervolgens in een minder sociale opstelling. Een schone, ideale werkomgeving is bevorderend voor de teamspirit. Er ontstaan minder irritaties en collega’s werken beter samen.