Nieuwsbericht

ICS maakt zich klaar voor de toekomst

Achter de schermen wordt keihard gewerkt aan de implementatie van AFAS. Vanaf 1 januari 2021 gaat ICS Groep werken met de ERP-softwareoplossing van AFAS. Een ERP-systeem is het hart van je organisatie. Deze software brengt belangrijke bedrijfsinformatie en bedrijfsprocessen van verschillende afdelingen samen.

Efficiencyslag met totaaloplossing

Er is gekozen voor AFAS vanwege standaardisering, gebruiksvriendelijkheid, integratie en lagere kosten. Een totaaloplossing ter vervanging van de vergaarbak aan 8 losse applicaties die momenteel in gebruik zijn bij ICS Groep.

William Vlemmix, directeur ICS Groep over de keuze voor AFAS: “Met het ERP-systeem realiseren wij een enorme efficiencyslag en vooral meer inzicht in onze processen. Doordat we hierdoor nog meer ‘in control’ zijn kunnen we onze klanten nog beter bedienen, worden onze medewerkers ontzorgd en kunnen zij zich volledig richten op het optimaliseren van de dienstverlening”.

Grip op data voor alle processen

Bernard-Paul Hakkenberg, Commercieel Directeur AFAS: “ICS Groep wil een geïntegreerd systeem voor alle processen, waarbij eenvoud voor de eindgebruiker centraal staat. Met de overgang naar de oplossing van AFAS zet deze facilitair dienstverlener een enorme stap voorwaarts in de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering”.

Concreet betekent dit dat ICS Groep gebruik gaat maken van onder andere workflow management, HRM, payroll, financieel, contractbeheer, projectadministratie en business intelligence. Daarnaast gaat ICS Groep gebruik maken van de volwaardige planningsmodule van WAY2CONNECT, dat gekoppeld is aan het ERP-systeem. Met AFAS heeft ICS Groep een toekomstbestendige oplossing voor deze processen gevonden.

Over ICS Groep

ICS Groep is al ruim 40 jaar een echt familiebedrijf. Inmiddels is ICS Groep uitgegroeid tot een waardige top 10 speler in de schoonmaakbranche. In totaal werken er zo’n 2.500 medewerkers bij de verschillende werkmaatschappijen die onder ICS Groep vallen. Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven faciliteert ICS Groep  haar werkmaatschappijen die werken voor kleine en grote opdrachtgevers door heel het land. ICS Groep mag zich volgens MT1000 voor het tweede jaar op rij, het beste schoonmaakbedrijf van Nederland noemen.

“We willen niet de grootste zijn. Wél de beste. In onze focusmarkten, in kwaliteitsborging en professionalisering van bedrijfsprocessen.”

Bart van der Sluijs
Algemeen directeur