Nieuwsbericht

ICS Groep neemt activiteiten JoMar over

Per 1 augustus heeft ICS Groep de activiteiten van schoonmaakbedrijf JoMar ‘Schoon met zorg’ in Nuth overgenomen. Alle schoonmaakmedewerkers komen in dienst bij ICS. De projecten in voornamelijk Zuid-Limburg worden geïntegreerd in ICS Nederland b.v. en vallen onder de verantwoordelijkheid van
Stefano De Palma, operationeel manager Regio Zuid.

Schoon met zorg

De samenwerking tussen JoMar en ICS Groep is ontstaan tijdens het aanbestedingstraject voor zorgorganisatie Radar. “Samen zijn we gekomen tot de winnende offerte. JoMar de lokale kennis en ICS de ervaring in de zorg en van aanbestedingen. De overname is hieruit voortgekomen. We bieden de nieuwe collega’s een stabiele basis. En met de moeilijke zoektocht naar medewerkers is het voor ons een win-winsituatie”, aldus Bart van der Sluijs (algemeen directeur ICS Groep).

Alle medewerkers zijn tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd. “Bij de medewerkers waren er wat vragen over bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden. Het was vooral een prettige en interactieve bijeenkomst, waarbij we zagen dat de culturen van beide bedrijven goed op elkaar aansloten”, vult HR-Adviseur Nienke van Ginneken aan. Alle medewerkers behouden dezelfde arbeidsvoorwaarden en worden overgenomen conform artikel 38 uit de cao.

Meer diversiteit in schoonmaakwerk

De overname past volledig in lijn met de groei die ICS doormaakt. Bart: “Ons portfolio door heel Nederland groeit. Door de overname van JoMar kunnen we nu ook in Limburg onze dienstverlening conform onze standaard aanbieden. De medewerkers blijven op hun huidige projecten werken, maar we kunnen ze meer uren en diversiteit in werkzaamheden bieden. Voor de klanten verandert er niets. Die zien alleen een andere naam op de factuur.”