Nieuwsbericht

Bewustwording in gedragsveranderende schoonmaak

Sinds oktober 2016 vraagt ICS Groep samen met Fontys Dienst Huisvesting & Facilitaire Zaken en andere facilitaire contractpartners aandacht voor afvalproblematiek.

Afgelopen week werden studenten, docenten en medewerkers van Fontys, op verschillende locaties in Eindhoven, verrast door een optreden van de Kiddy Ride Police Patrol (KRPP). Deze agenten maken mensen bewust om hun afval op te ruimen. De KRPP is een praktijkvoorbeeld van een ludieke actie in gedragsveranderende schoonmaak. Studenten en medewerkers lieten de openbare plekken op de verschillende Fontys locaties niet altijd even netjes achter.

Kiddy Ride Police Patrol

Uit onderzoek is gebleken dat studenten en medewerkers zich niet altijd bewust zijn van de rommel die ze achterlaten. Aan Fontys en samenwerkingspartners, waaronder ICS Groep, de taak om bewustwording te creëren. Hoe leren mensen het beste? Door een positieve benadering. Agenten van de KRPP deelden dan ook positieve bekeuringen uit wanneer studenten hun afval opruimden.

De actie viel enorm op en veel studenten en medewerkers stonden te kijken naar ‘die grappige agenten’ die voorbij kwamen. Een van de studenten reageerde: “Ik dacht dat er een soort grappenoptocht door de school was voor iets om aandacht te vragen”. Een andere student reageerde met: “Oh dat is toch voor FONS?”.

Wat is FONS?

Deze actie van de KRPP is onderdeel van FONS. FONS staat voor Fontys Opgeruimd Netjes Schoon. Samen met studenten, docenten en medewerkers willen we van Fontys de schoonste leeromgeving van Nederland maken. Waarom? Omdat in een schone leer- en werkomgeving beter gepresteerd wordt. Dus wat is FONS? FONS is de student en de medewerker!

Eens in de zoveel tijd worden er meer van dit soort ludieke acties gehouden, zodat studenten en medewerkers niet vergeten om hun afval op te ruimen. Oftewel: Let’s keep it clean!