Nieuwsbericht

Gastvrijheidslunch speciaal voor ons schoonmaakteam NS Stations

Onze schoonmaaktoppers die ervoor zorgen dat de NS Stations mooi schoon blijven zijn op 1 oktober verwend met een heerlijke culturele lunch. Surinaams, Indisch en Marokkaans werd er voor hen gekookt. De Gastvrijheidslunch is onderdeel van het Nationaal Integratiediner en werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Spoorwegen en ProRail.

Onze schoonmaaktoppers voor NS Stations

Gastvrijheid staat bij de NS en ProRail hoog in het Vaandel. Hier zijn onze schoonmaakmedewerkers zich gedegen van bewust en doen dan ook meer dan schoonmaak alleen. Zo weten onze schoonmakers altijd te vertellen aan de reiziger op welk perron er welke trein vertrekt. Dit team staat altijd voor elkaar klaar en iedere Station manager loopt weg met de medewerkers van dit team. Het verloop is laag, omdat iedereen het werk heel leuk vindt. Om het werk te kunnen doen, moet iedereen beschikken over de juiste diploma’s. Dus niet zomaar iedere schoonmaker kan dit werk doen. Het schoonmaakteam toont betrokkenheid, ondernemerschap en eigenaarschap. Reden genoeg om deze schoonmaaktoppers in het zonnetje te zetten met een heerlijke lunch. De Gastvrijheidslunch werd medemogelijk gemaakt door onze opdrachtgever NS en ProRail.

 

 

 

 

 

 

Eten verbindt!

De Gastvrijheidslunch is onderdeel van het Nationaal Integratiediner. Een ontspannen en smakelijke manier om elkaar beter te leren kennen, maar zeker ook elkaars cultuur en achtergrond te ontdekken. Eten verbindt, het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol en achter ieder gerecht zit een verhaal. Dat brengt vaak hele andere onderwerpen op tafel dan op de werkvloer. Aan tafel bij het Nationaal Integratiediner ontdekken mensen dat ze misschien wel heel veel verschillen van elkaar, maar dat zij ook veel overeenkomsten hebben. Met zoveel verschillende nationaliteiten in dienst levert dat mooie gesprekken en verbindingen op. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van Asito.

Aftermovie

Het Nationaal Integratiediner werd gehouden op dinsdag 1 oktober tijdens Diversity Day. Deze feestdag vond dit jaar voor het eerst plaats. Bekijk hieronder de aftermovie van deze dag.