Nieuwsbericht

Founderschap door Samenwerken, Verbinden en Inspireren

Samenwerking ICS Groep & Samen voor Eindhoven breidt uit

Samen voor Eindhoven is dé kennis- en netwerkorganisatie in Brainport. Het creëert waardevolle verbindingen tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid, zodat zij samen tijd en talent van hun medewerkers kunnen inzetten om mensen in de regio Eindhoven te helpen die het moeilijk hebben. Hierdoor wordt een  impactvolle brug geslagen met de samenleving.

Sinds 2017 zijn ICS Groep en Samen voor Eindhoven met elkaar verbonden. Een duurzame samenwerking die in 2021 is uitgebreid naar het Founderschap voor ICS om nog meer impact te kunnen hebben voor het welzijn van de Eindhovense samenleving. In dit partnerschap staan de kernwaarden Samenwerken, Verbinden en Inspireren centraal. ICS levert een bijdrage door haar professionele vaardigheden en talenten in te zetten zoals het project ‘community coach programma’, waarin tien mensen uit het bedrijfsleven negen maanden gekoppeld zijn aan tien ‘goede doelen’ in de Brainportregio, om via coaching en begeleiding een specifiek maatschappelijk vraagstuk op te lossen.  Lees meer hierover in onderstaande voorbeelden:

ICS ontwikkelt slim systeem voor Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

ICS coacht Stichting Welzijn New Beginning

Niemand aan de zijlijn bij ICS Groep

“ICS is een familiebedrijf uit Eindhoven dat al 45 jaar facilitaire diensten levert. We zijn één team en beschikken over een topsportmentaliteit; en dus zorgen we goed voor elkaar en laten we niemand aan de zijlijn staan. ICS voelt zich medeverantwoordelijk voor het welzijn van de lokale samenleving en dat – gezien de grote uitdagingen – bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid samen dienen te werken om de mensen die het moeilijk hebben, te ondersteunen en de polarisatie/kloof in de samenleving te verkleinen.

Samen met de andere Founders kunnen we hierbij écht impact hebben; door kennis en expertise met elkaar te delen en in te zetten voor mooie maatschappelijke projecten in onze dynamische stad”, aldus Bart van der Sluijs, Algemeen Directeur ICS Groep.

Join the movement

“We zijn trots op het DNA van Eindhoven. Frits Philips zei het al in 1963: ‘Ieder die ondernemer wil zijn zonder sociaal besef, is gedoemd te mislukken’. We zijn trots op onze betrokken partners en founders – van eenmanszaak, MKB-er tot multinational – die zich mede verantwoordelijk voelen voor het welzijn van de maatschappij. Samen voor Eindhoven verbindt partijen, faciliteert de ontmoeting tussen commercieel en ideëel. Met als doel impactvolle verbindingen te maken om samen te werken aan een hechter Brainport waarin iedereen mee kan doen; ook de mensen die het moeilijk hebben. In 2021 vullen we dat op een andere manier in dan gebruikelijk en we zijn druk bezig om een aangepast ‘keuzemenu’ te ontwikkelen voor onze betrokken Founders en partners”, aldus Esther Hofstede, Founder en Directeur van Samen voor Eindhoven.

Of je nu een maatschappelijke organisatie, een bedrijf of een bedrijfsvrijwilliger bent, wil jij ook van betekenis zijn voor een ander? Wil jij op jouw manier een bijdrage leveren aan een hechter Eindhoven waar iedereen mee kan doen? Sluit je dan aan bij Samen voor Eindhoven.

Meer informatie of contact opnemen met ICS Groep? Klik hier voor de website.