Nieuwsbericht

FONS is praktijkvoorbeeld gedragsveranderende schoonmaak

Een praktijkvoorbeeld van gedragsveranderende schoonmaak. In oktober 2016 is ICS samen met Fontys Dienst Huisvesting & Facilitaire Zaken en andere facilitaire contractpartners gestart met de afvalproblematiek. Studenten en medewerkers lieten de openbare plekken op de verschillende Fontys locaties niet altijd even netjes achter.

Studenten van Fontys Hogeschool Communicatie en HRM zijn aangesloten om onderzoek te doen naar het afvalprobleem en vorm te geven aan een afvalcampagne. En met resultaat! Tijdens de afgelopen introductieweek van Fontys is FONS geïntroduceerd. FONS staat voor Fontys Opgeruimd Netjes Schoon. Uit onderzoek bleek dat studenten en medewerkers zich niet altijd bewust zijn welke troep ze achterlaten. Aan ons de taak om een stuk bewustwording te creëren. Jij bent FONS, iedereen is FONS.

Introductieweek

De studenten in Tilburg en Eindhoven werden zelf aan het werk gezet om het afval op te ruimen in ruil voor een flesje water. Een geslaagde actie, aangezien er grote behoefte ontstond aan water na een goede avond stappen. Ook tijdens het introductiefestival Purple voor de eerstejaarsstudenten was FONS aanwezig. Door middel van een ludieke actie werd FONS onder de aandacht gebracht. De vraag “Wie is FONS” werd vaak gesteld.

Wie is FONS?

FONS staat voor Fontys Opgeruimd Netjes Schoon. Samen met studenten, docenten en medewerkers willen we van Fontys de schoonste leeromgeving van Nederland maken. Waarom? Omdat in een schone leer- en werkomgeving beter gepresteerd wordt. Dus wat is FONS? FONS is de student en de medewerker!

De komende tijd worden er genoeg orginele acties gehouden, zodat studenten en medewerkers niet vergeten om het eigen afval op te ruimen. Oftewel: Let’s keep it clean!