2021 biedt nieuwe kansen, daar gaan we voor
De wereld van ICS

De zoektocht naar nieuwe medewerkers

De krantenkoppen laten het ons zien: “Duizenden schoonmakers nodig, maar die zijn bijna niet te vinden” / Enorm tekort aan schoonmakers: ‘Elke sollicitant heeft gegarandeerd werk’. Het tekort aan arbeidskrachten in Nederland is groot. Niet alleen in de horeca, zorg, logistiek en onderwijs, maar ook in de schoonmaak. En dat raakt ons! Een op de drie uitzendbureaus ervaart op dit moment dat personeel schaars is. Ook voor de toekomst blijft dit een probleem, omdat de vergrijzing verder haar intrede zal doen.

Landelijke campagne voor de schoonmaak

Begin juli lanceerde OSB de arbeidsmarktcampagne ‘Je komt er in de schoonmaak’. De landelijke campagne helpt enerzijds schoonmaakondernemers bij hun activiteiten om de vele openstaande vacatures te vervullen. Anderzijds beoogt de campagne de jeugd te enthousiasmeren om te gaan werken in de schoonmaak. Maar wat als de arbeidskrachten er gewoonweg niet zijn? Alleen bij ICS staan er al ruim 150 vacatures open. En dit probleem wordt de aankomende jaren alleen nog maar groter.

Oplossingen voor het probleem

Natuurlijk zitten we niet stil. Maar met onze inspanningen zijn we er nog lang niet. De inzet van (vervangend) personeel in de zomerperiode hebben we met grote moeite kunnen realiseren. We doen ons stinkende best om dit probleem aan te pakken. Daar mogen onze opdrachtgevers én medewerkers op vertrouwen. Want petje af voor hen, die de afgelopen weken (dan wel maanden) extra uren hebben moeten maken om alle schoonmaakwerkzaamheden op te vangen.

We houden het onderwerp constant top-of-mind door niet alleen intern het de hoogste prioriteit te geven. Het staat ook op de agenda in de overleggen met onze opdrachtgevers én medewerkers. Samen komen we tot nieuwe inzichten. Daar ben ik van overtuigd.

 

Bart van der Sluijs
Algemeen directeur
ICS Groep b.v.