Nieuwsbericht

Bewustwording in gedragsveranderende schoonmaak

Als gedragsveranderende schoonmaakspecialist is ICS Groep altijd op zoek naar mogelijkheden om de eindgebruikers te betrekken in het proces. We creëren een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Dat is ons doel.

Wij geloven dat een schone en gezonde leefomgeving mensen productiever en gelukkiger maakt. Het schoonhouden is iets dat we niet alleen kunnen doen; daarvoor hebben we de hulp nodig van iedereen voor wie wij werken. Over dit samen schoon en netjes houden gaat gedragsveranderende schoonmaak. Een mooi voorbeeld daarvan is de campagne FONS.

Wat is FONS?

Het meerjarenproject FONS is samen met ICS in 2016 opgericht en in 2017 gelanceerd tijdens de introductieweek onder de eerstejaarsstudenten. FONS staat voor Fontys Opgeruimd Netjes Schoon. Samen met studenten, docenten en medewerkers maken we van Fontys de schoonste leeromgeving van Nederland.

De boodschap achter het ‘waarom’ is even simpel als krachtig: in een schone leer- en werkomgeving wordt beter gepresteerd.

Hoe doen we dit?

Drijvende kracht achter deze campagne is de Dienst Huisvesting en Facilitaire Zaken van Fontys in samenwerking met verschillende facilitaire partners, waaronder ICS Groep. Er worden ludieke acties bedacht om gedragsveranderende schoonmaak onder de aandacht te brengen. De Kiddy Ride Police Patrol is een praktijkvoorbeeld van een ludieke actie in gedragsveranderende schoonmaak van FONS of bijvoorbeeld een toiletdame en -heer (acteurs) die op ludieke wijze aandacht vragen voor een schone werkomgeving.

Het nieuwe collegejaar is inmiddels gestart. Ook tijdens de introductieweek ontvingen studenten een – volledig recyclebare – welkomsbox met een leuke winactie gericht op FONS.

Bekijk hier de uitzending van Purple Live waarin Latoya Dankes, Facility host bij Fontys Hogescholen wordt geïnterviewd. In deze speciale live Purple TV uitzending, voor alle eerstejaars studenten, zorgt zij voor een perfecte promotie van Fontys FONS. Speciaal voor FONS componeerde Flemming Viguurs, vierdejaarsstudent aan de Rockacademie, een toepasselijk mooi liedje.