Nieuwsbericht

Anne 30 jaar in dienst bij ICS

Deze maand vierde onze geliefde Rayonmanager Anne van Heesch haar jubileum bij ICS. 30 jaar in dienst en als het aan haar ligt komen daar nog vele jaren bij. “Cheers to many more years!”

 

Hoe het allemaal begon

Begin 20 was Anne toen ze begon met werken bij ICS. Toentertijd in de functie van inspectrice en controleur. Ze reisde in haar bestelwagen opdrachtgevers in heel Nederland af. “Ik was veel onderweg en heb zo alle uithoeken van het land gezien. Mijn bestelwagen was een rijdend magazijn. Op onze locaties vulde ik alle materialen en middelen aan. Ook was ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze schoonmaak. Mijn persoonlijke drive is altijd om te bedenken hoe het werk slimmer gedaan kan worden.”

“ICS is gestart als een klein bedrijf, waarbij ik werkte in een groot gebied op 30 verschillende locaties. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot één van de top 10 spelers in de schoonmaakbranche. Een inmiddels groot bedrijf waar ik op dit moment als Rayonmanager verantwoordelijk ben voor kleiner gebied, maar wel ruim 160 locaties.”

Hoe heeft het schoonmaakvak zich in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld?

In 30 jaar is er vast veel veranderd in de manier van werken. Kun je daar meer over vertellen? “Er is ontzettend veel veranderd, zowel in het vak als in de manier van werken. 30 jaar geleden kreeg ik een pieper en waren er op mijn routes een aantal plekken waar ik kon bellen.  Nu hebben we natuurlijk allemaal een telefoon. Waar de offertes vroeger op een A-4tje werden uitgeschreven, schrijven we nu in met uitgebreide offertes en aanbestedingstrajecten. De grootste veranderingen zijn te zien in de schoonmaak zelf, wat zich tot een heus vak heeft ontwikkeld. Van soppen met een emmer en een doekje, tot werken met microvezeldoeken en vlakmopsystemen. Vandaag de dag speelt het werken met de juiste Arbo-technische materialen en middelen een grote rol. En zijn we uiteraard ook bewust van onze impact op het milieu. We gebruiken middelen met minder of geen chemicaliën. Met het oog op duurzame inzetbaarheid is het werk een stuk lichter geworden dan jaren geleden. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers gezond en vitaal hun pensioenleeftijd behalen. Voor veel van onze opdrachtgevers zijn onze medewerkers meer dan schoonmakers alleen. Ze zijn namelijk ook hét visitekaartje naar de gebouwgebruikers en gasten, waarbij hospitality een grote rol speelt. Hier geven we ook speciale aandacht aan en je ziet het terug in de representatieve bedrijfskleding.”

We kunnen ons geen Regio Zuid inbeelden zonder Anne. Als je in het woordenboek kijkt naar de betekenis van Passie, dan kom je een foto van Anne tegen.

Stefano de Palma
Operationeel Manager

Over vijf jaar…

“…werk ik nog steeds bij ICS. Als het aan mij ligt dan 😉. Ik zit hier nou eenmaal heel erg goed op mijn plek. Elke dag nog leer ik van mijn collega’s en opdrachtgevers. En elke dag doe ik mijn best om dingen slimmer te doen. Ik neem mijn hersenen mee naar het werk en gebruik deze ook. Ik houd namelijk niet van dom werk.”