Afronding Let’s keep it clean project op Piter Jelles

ICS benadrukt met deze opdracht de gedragsveranderende schoonmaakaanpak. “Door de leerlingen actief te laten nadenken over en aan de slag te gaan met het afvalprobleem creëren we bewustwording, creativiteit en inspireren de leerlingen elkaar”, aldus Lieneke Jonkers – de Roos, Rayonmanager ICS en verantwoordelijk voor alle locaties van OSG Piter Jelles.

Verbindende factor

De opdracht kenmerkt de samenwerking tussen ICS en OSG Piter Jelles. Geesje Westra, Facilitair Manager OSG Piter Jelles: “Afval is en blijft een probleem binnen de onderwijssector, ook binnen Piter Jelles. Samen met ICS, de facilitaire afdeling, de docenten én de leerlingen zijn we opzoek naar oplossingen om dit probleem bij de bron aan te pakken: de gebruikers.”

De prijs van de opdracht Let’s keep it clean ging naar de afvalbak met het gezicht van niemand minder dan de conciërge van de school. Lieneke: “Op een ludieke wijze is gezocht naar dé motivatie om het afval weg te gooien. En zoals de leerlingen zelf vertelden: iedereen luistert naar Rachid, onze conciërge. Toezicht, ook als hij niet fysiek aanwezig kan zijn. Creatief en stimulerend!”