De wereld van ICS

5 voordelen van consultancy binnen de facilitaire dienstverlening

Organisaties willen altijd slimmer, beter, duurzamer en goedkoper. Maar hoe realiseer je dit? Waar begin je en hoe krijg je jouw achterban mee in je strategie? Dit vraagt om een helder doel, goede projectaanpak en voldoende expertise. Een consultant kan op zo’n moment enorm veel werk uit handen nemen en u in de juiste richting begeleiden. We zetten de 5 voordelen van de inzet van een facility management consultant voor u op een rij. 

#1. Uitgebreide facility management ervaring

Wanneer u worstelt met een vraagstuk kan een consultant de oplossing bieden. Facility management consultants houden zich dagelijks bezig met het oplossen van zeer uiteenlopende vraagstukken voor diverse bedrijven; van het aanpassen van het assortiment voor de lunch tot aan het volledig integreren van het facilitaire dienstenpakket. Door de brede ervaring kunnen zij een gericht en onderbouwd advies uitbrengen.

#2. Volledige facilitaire ondersteuning

Het beheer wordt overgedragen aan de facility consultant. Deze neemt het volledige project uit handen, bundelt de diensten en ontzorgt van A-Z. Ontzorgen is ook echt in de breedste zin van het woord mogelijk. Denk aan het initiëren en leiden van een FM-coalitie en het uitvoeren van leveranciersmanagement (benchmarking) tot aan het detacheren van specialisten of a.i. facility managers. Hierdoor blijft er voor de opdrachtgever tijd over om zich te richten op het primaire proces.

#3. Hulp bij het vereenvoudigen van facilitaire processen

Onze consultants werken op basis van het ICS Continu Verbeter Programma (CVP). Deze aanpak heeft als doel om facilitaire processen te optimaliseren en verspillingen te elimineren. De processen met bijbehorende kansen worden in kaart gebracht, waarna deze worden geoptimaliseerd en opnieuw gestructureerd. Op die manier ontstaat een overzichtelijk geheel van vloeiend functionerende bedrijfsprocessen.

#4. Ontwikkeling van synergie, uniformiteit en innovatie

Door het herstructureren van werkprocessen wordt er synergie en uniformiteit gecreëerd. Kansen kunnen sneller worden gesignaleerd en innovaties eenvoudiger worden doorgevoerd. Onze consultants betrekken ook de ketenpartners bij dit proces. Wij hebben namelijk gemerkt dat op het snijvlak van afzonderlijke diensten veel winst te behalen valt.

#5 Vakkundige uitvoering zonder verlies van de regie

Het meest kenmerkend voor onze consultancy aanpak is dat wij het sámen doen. De facilitaire dienstverlening analyseren we samen met de opdrachtgever en verbeteringen worden samen doorgevoerd. Op die manier houdt de opdrachtgever altijd zelf de regie. Ons streven is dan ook om een partnership voor de lange termijn te creëren in plaats van traditionele klant-leverancier relatie. Dit met een hoge kwaliteit en efficiency tot gevolg. Oftewel, een win-win voor allebei.

Daarnaast hebben wij een eigen duurzaamheidsprogramma ontwikkeld, waarbij het terugdringen van verspillingen centraal staat: A Better Tomorrow. Onze consultants zijn dan ook in staat om samen met onze opdrachtgevers een grote slag te slaan op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen!

 

Uw organisatie ook slimmer, beter, duurzamer en goedkoper?

Zet met ons de stap naar een optimale facility management aanpak!

Hoe kunnen wij u helpen?