De wereld van ICS

4 successen van Integrated Facility Management

Van oudsher worden de verschillende facilitaire diensten bij uiteenlopende dienstverleners uitbesteed. Denk aan hospitality, schoonmaak en catering. Bij Integrated Facility Management (IFM) wordt het totale pakket aan facilitaire diensten, inclusief het management, uitbesteed aan één partij. Dat heeft zo zijn voordelen. Lees hier welke dat zijn.

IFM vs. multiservice

Eerst even dit: Integrated Facility Management heeft een andere betekenis dan multiservice. Bij multiservice kopen bedrijven dan wel meervoudig diensten in bij één facilitaire dienstverlener. Maar bij IFM, zoals we dat o.a. bij ICS aanbieden, wordt ook op operationeel niveau de dienstverlening integraal georganiseerd en aangeboden.

1. Reduceren van de kosten

De totale facilitaire dienstverlening wordt efficiënter georganiseerd, wat tot een kostenbesparing leidt. Denk aan verminderde afstemming van de onderlinge diensten en de verminderde noodzaak tot aansturing. Ook vallen er in veel gevallen in kosten te besparen door grotere inkoopkracht. Daarnaast worden voorrijdkosten geëlimineerd en daarmee worden verplaatsingstijd en Co2 uitstoot gereduceerd.

2. Meer flexibiliteit

Medewerkers van de verschillende diensten werken voor één het hetzelfde bedrijf. Dat geeft meer flexibiliteit. Zo worden schoonmaakmedewerkers breed opgeleid zodat zij zo nodig (tijdelijk) de hospitality-taak op zich nemen. En, verandert de vraag van een bedrijf, dan is de dienstverlening snel en makkelijk aan te passen. De grenzen tussen de diensten zijn minder scherp en dat levert meer flexibiliteit op voor bedrijven.

3. Toegang tot kennis

Een IFM-dienstverlener heeft toegang tot een groot netwerk van bedrijven. De klanten van de IFM-dienstverlener kunnen hier gebruik van maken om hun eigen kennis te vergroten door bij andere bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. Door de toegang tot dit netwerk, krijgen zij ook toegang tot innovatie.

4. Betere facilitaire dienstverlening

Met Integrated Facility Management vormen alle facilitaire diensten één harmonieus samenspel. Alles is afgestemd op de behoefte van de klant. Medewerkers van de verschillende disciplines werken voor één en hetzelfde bedrijf en voelen zich hier ook onderdeel van. Ze zijn één team. Daardoor is er voor de klant ook één aanspreekpunt voor alle facilitaire diensten. Dit evenwichtige spel zorgt voor een betere totale facilitaire dienstverlening.

Ga met Integrated Facility Management voor de lange termijn

IFM is een partnership tussen de facilitaire dienstverlener en het bedrijf, een relatie die verdergaat dan puur de in- en verkoop. Besteed Integrated Facility Management dan ook voor langere tijd uit. De eerste tijd ligt de focus op het maken van efficiency-slagen en op het goed inrichten van de organisatie. Om innovaties te implementeren en goede financiële resultaten te behalen, heb je zo’n drie jaar nodig. Hoe langer de tijd om de processen beter op elkaar af te stemmen, des te groter de toegevoegde waarde (of besparing).

Meer weten over de kansen van Integrated Facility Management?

Neem contact met ons op!

  ICS Groep B.V.

  040 - 2518200
  Le Havre 53
  5627 ST Eindhoven

  Calamiteiten 024 - 6450804

  KvK 17144998
  BTW NL810674932B01